ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cea mai vorbitoare pasăre – Mierla indiană (+Video)

 

Mierla indiană (lat. Gracula religiosa) este cea mai vorbitoare pasăre, o pasăre cîntătoare din familia graurilor. Lungimea corpului este de 29 cm, penajul mierlei este negru, iar cu o iluminare corespunzătoare, se transformă într-o culoare verzuie. Cel mai proeminent semn exterior este coloarea galbenă a pielii de pe părțile laterale ale capului, care se întinde pînă la ceafă.

Următorul semn este ciocul galben cu care pasărea mănîncă fructe și insecte. Mierla indiană este răspîndită în Sri Lanka, sud-vestul și estul Indiei, Himalaya, Indochina, pe Borneo, Java și Insulele Sunda. Păsările trăiesc în perechi sau în mici alianțe familiale.

Mierla indiană este populară ca animal de companie. Sunetele produse de pasăre sînt puternice, ascuțite. Hrănită de la vîrsta de 10 zile de către o persoană, mierla indiană intră în contact. Ele imită cu ușurință lătratul cîinelui, mieunatul pisicii, frazele lungi ale omului, transmițînd bine intonația. Majoritatea păsărilor le place să se scalde.

Mierlele indiene se hrănesc, ca și alte păsări, cu insecte. Ele mănâncă, de asemenea, diferite fructe, cereale și semințe, muguri de flori, fructe de pădure, iubește nectarul și nu se deranjează să caute prin gunoi. Mierlele indiene vînează șoareci, mormoloci, broaște și șopîrle, distruge cuiburile altor păsări.

În timpul pahotei, ele zboară în stoluri în zone proaspăt arate în căutarea insectelor și larvelor. Oamenii recunosc că mierlele luptă foarte eficient împotriva dăunătorilor. În timpul verii, în dieta lor predomină lăcustele, de aici și al doilea nume – graurul de lăcuste sau devoratorul sacru de lăcuste.

Fiecare "familie" din mierlă indiană, alimentîndu-se cu lăcuste și hrănindu-și și puii, timp de un an ucide aproximativ 150.000 de insecte dăunătoare.

 

 

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325