ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cea mai vorbitoare pasăre – Mierla indiană (+Video)

 

Mierla indiană (lat. Gracula religiosa) este cea mai vorbitoare pasăre, o pasăre cîntătoare din familia graurilor. Lungimea corpului este de 29 cm, penajul mierlei este negru, iar cu o iluminare corespunzătoare, se transformă într-o culoare verzuie. Cel mai proeminent semn exterior este coloarea galbenă a pielii de pe părțile laterale ale capului, care se întinde pînă la ceafă.

Următorul semn este ciocul galben cu care pasărea mănîncă fructe și insecte. Mierla indiană este răspîndită în Sri Lanka, sud-vestul și estul Indiei, Himalaya, Indochina, pe Borneo, Java și Insulele Sunda. Păsările trăiesc în perechi sau în mici alianțe familiale.

Mierla indiană este populară ca animal de companie. Sunetele produse de pasăre sînt puternice, ascuțite. Hrănită de la vîrsta de 10 zile de către o persoană, mierla indiană intră în contact. Ele imită cu ușurință lătratul cîinelui, mieunatul pisicii, frazele lungi ale omului, transmițînd bine intonația. Majoritatea păsărilor le place să se scalde.

Mierlele indiene se hrănesc, ca și alte păsări, cu insecte. Ele mănâncă, de asemenea, diferite fructe, cereale și semințe, muguri de flori, fructe de pădure, iubește nectarul și nu se deranjează să caute prin gunoi. Mierlele indiene vînează șoareci, mormoloci, broaște și șopîrle, distruge cuiburile altor păsări.

În timpul pahotei, ele zboară în stoluri în zone proaspăt arate în căutarea insectelor și larvelor. Oamenii recunosc că mierlele luptă foarte eficient împotriva dăunătorilor. În timpul verii, în dieta lor predomină lăcustele, de aici și al doilea nume – graurul de lăcuste sau devoratorul sacru de lăcuste.

Fiecare "familie" din mierlă indiană, alimentîndu-se cu lăcuste și hrănindu-și și puii, timp de un an ucide aproximativ 150.000 de insecte dăunătoare.

 

 

Citiţi de asemenea

Această plantă frumoasă poate fi întîlnită pe străzi și în parcuri în toate orașele lumii, situate în latitudinile sudic...
9
A venit primăvara, natura se trezește, a sosit timpul ca și noi, oamenii, să ne trezim, pentru că și noi facem parte din...
23
Multe lucruri în lumea noastră sînt create special pentru femei, există chiar și plante medicinale pentru sănătatea feme...
113
În Germania, în permacultură există un astfel de concept "Teiche mit Spinat abdichten" - "a face fundul iazurilor impe...
64