Ceai de ghimbir — cel mai bun remediu pentru răceli

/ Vizionări: 11294

Ceai de ghimbir - cel mai bun remediu pentru răceli

 

Ceai de ghimbir - cel mai bun remediu pentru răceli

Cum să preparăm ceaiul de ghimbir?
Cum să preparăm ceaiul de ghimbir?

 

Ghimbir ca cel mai bun din condimente împotriva tuturor maladiilor este cunoscut în India peste 2000 de ani. Acesta este faimos, mai ales datorită proprietăţilor sale de a scăpa de răceală. Am verificat acest lucru pe mine: dacă beţi, în mod regulat ceaiul de ghimbir, apoi nu vă îmbolnăviţi, chiar şi în timpul unei epidemii, ceea ce este foarte actual la ziua de azi. Dar dacă totuşi aţi prins o răceală, atunci trebuie să beţi 3-4 căni pe parcursul zilei, şi recuperarea este garantată.

Luăm o radacină proaspătă de ghimbir - pentru 1 ceaşcă de ceai aveţi nevoie de aproximativ 1,5 cm de rădăcină – o curăţaţi şi diminuaţi până la o răzătoare. Îl puneţi în 300 ml de apă  fierbinte, adăugaţi o priză de scorţişoară şi de rădacină de licorice, glycyrrhiza glabra (este disponibilă la orice farmacie) şi fierbeţi la foc foarte mic timp de 10 minute. Datorită plantei licorice ceaiul este dulce şi nu mai este necesar să adăugaţi zahăr.

 În loc de rădăcină puteţi să folosiţi ghimbirul uscat, dar trebuie să luaţi o măsură mai mică, deoarece el este mai iute. Într-o băutură pregătită puteţi adăuga, de asemenea, o felie de lămâie.

Poate că băutura vi se va părea prea iute, atunci reduceţi cantitatea de ghimbir şi fierbeţi mai puţin timp.

Să fiţi sănătoşi şi vă dorim ceaiul de ghimbir delicios şi cu aromă!

 

 

Sursa: ecoZoom.org (Foto: flickr.com)

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137