ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cel mai mare diamantCel mai mare diamant


În toamna 2007, ziarul britanic "The Guardian" a publicat un articol în care a relatat că, în Africa de Sud, la nord-vest, a fost găsit un diamant de cea mai mare dimensiune. Masa diamantului a fost mai mare de 6000 de carate. Această piatră era transparentă, fără defecte şi destinată pentru fabricarea bijuteriilor. Cu toate acestea, această piatră a fost imediat plasată în una din băncile de Africa de Sud şi nu a fost arătată experţilor în materie. Lumea aştepta noi informaţii despre această comoară, dar după un timp oarecare oamenii au rămas dezamăgiţi. După cum s-a dovedit, diamantul uriaş a fost o bucată obişnuită de plastic. Această înşelăciune  a fost concepută doar în scopul de a mări preţul terenului pe care se afla mina.

 

 

Până în prezent, cel mai mare diamant din lume este Kullian. Numele lui înseamnă "Steaua  Africii". Dar cel mai mare diamant giuvaier din lume este "Kullian-1", care a fost făcut dintr-un fragment de "Kullian".

Diamantul, al cărui masa a fost de 3106 de carate,  a fost descoperit în 1905 în Africa de Sud. Piatra  a fost numită în onoarea lui Thomas Kullian, proprietarul minei. În diamant lipseau bile şi zăcăminte minerale, el era de o puritate uimitoare.

 

Cel mai mare diamant

 

Peste câţiva ani mai târziu, Republica Transvaal a cumpărat acest diamant. Guvernul a dăruit "Kullian" regelui Angliei, Edward VII, la ziua lui de naştere, în noiembrie 1907. Pentru prelucrarea pietrei a fost ales cel mai bun gravor din Europa, Iozif Assker. Toată lumea credea că el are capacitatea de a determina direcţia impactului pentru a împărţi piatra după fisurile sale naturale. Dar la "Kullian" au fost descoperite fisurile iniţiale, din această cauză, a fost imposibil de a fabrica cel mai mare diamant.

Timp de câteva luni, Assker a studiat piatra înainte de a desemna punctul loviturii. Martorii au relatat că după prima lovitură Assker a leşinat. Dar apoi a înţeles că calculele lui s-au dovedit de afi corecte. În 1908, cu ajutorul mai multor giuvaiergii renumiţi , "Kullian" a fost împărţit în mai multe bucăţi mari. Din cele noua bucăţi mari au fost fabricate cele mai mari diamante. Şi încă un diamant, al cărui masa a fost de 69 de carate, nu a fost prelucrat.

 

Cel mai mare diamant

 

Cel mai mare diamant, care cântărea 530, 2 carate a fost numit "Kullian-1". El avea ă formă de picătură cu 74 de lături. Diamantul a împodobit sceptrul regelui Angliei, Edward al VII-lea, şi actualmente se păstrează la muzeul din Tauer din Londra.

 

 

Sursa: hontos.ru

 

Luni, 10 octombrie 2011
Vizualizări: 10976

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
199
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
335
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
433
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
232