ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cel mai puternic om din lume este un vegan

CNN despre Patrick Babumyan: „Veganul puternic trage de fiare și distruge stereotipurile”

Dacă credeați că toți veganii sînt neapărat slabi, ar trebui să vă mai gîndiți puțin. Cel mai probabil, nu ați auzit încă despre Patrick Babumyan, culturistul din Germania, care distruge stereotipurile despre veganism.

„Cred că eu sînt cel mai neobișnuit vegan de pe planetă după mai mulți parametri”, spune Patrick, un munte viu de mușchi, multiplul campion mondial la powerliting.

Pasiunea față de culturism a apărut încă în copilărie, pe care și-a petrecut-o în Iran și care a coincis cu războiul cu Irakul în anii 1980. Patrick își amintește că el a dorit întotdeauna să fie puternic și să se poată apăra pe sine și pe alții.

Familia lui Patrick a plecat în Germania cînd el avea șapte ani și anume acolo el și-a început cariera în atletica grea. În 2011, cînd voinicul a obținut titlul de „Cel mai puternic om din Germania”; el deja era vegetarian. Însă cele mai mari succese le-a obținut după ce a trecut la modul vegan de viață, adică a renunțat complet la alimentele de origine animală.

„Am adăugat în greutate, am devenit mai puternic, am devenit campion al Europei la powerlifting, am stabilit trei recorduri mondiale… Lucrurile mergeau cît se poate de bine. Tensiunea arterială s-a redus, iar perioada de restabilire după antrenamente s-a redus semnificativ și eu puteam să mă antrenez mai mult”.

După ce a devenit vegan, Patrick a bătut cîteva recorduri mondiale, iar în prezent deține titlul de campion la cea mai mare greutate, cu care a mers un om: el a dus 555,2 kg pe o distanță de 10 metri.

Patrick a decis să-și folosească succesul pentru a trage atenția supra veganismului și asupra faptului cum acest ar putea soluționa problemele mediului ambiant. Potrivit lui Patrick, „în lume există locuri, unde oamenii nu au ce mînca și e revoltător să folosești resursele existente pentru fabricarea produselor care nu sînt bune pentru organismul omului.

„Eu nu-i chem pe toți să devină vegani, eu doar vreau să spun că noi trebuie să reducem consumul de produse animaliere. Dacă fiecare ar face acest lucru, atunci ar avea un mare impact”, spune Patrick.

Сильнейший человек мира - веган

Сильнейший человек мира - веган

Сильнейший человек мира - веган

Сильнейший человек мира - веган

Сильнейший человек мира - веган

Сильнейший человек мира - веган

Citiţi de asemenea

Peșterile cu  viermi luminoși sînt împrăștiate peste tot în lume.Cerul de noapte sub pămînt este uimitor, datorită ...
37
Tippy din Africa. Istoria incredibilă a unei fetițe!Povestea acestei fete este cunoscută în întreaga lume. Nu am putut r...
82
Programul de tranziție a civilizației umane de la epoca industrială la cea digitală, care a început la începutul anului ...
63
Am decis să petrecem aceste zile de vară într-un loc frumos, în rezervația naturală Țîpova, printre stînci și cascade....
72