Cele mai bune ecomobile noi

/ Vizionări: 2886

Cele mai bune ecomobile noi

 

Anual autoturisme emit în atmosfera marilor oraşe din întreaga lume mai mult de 1 milion de tone de poluanţi. Introducerea ecotehnologiilor moderne în fabricarea ecomobilelor devine inevitabilă. Să sperăm doar că producerea de masă a mijloacelor de transport, prietenoase planetei, este doar o chestiune de timp.

Cele mai bune ecomobile noi

Volkswagen Up! Lite, prezentat la show-ul auto din Los Angeles, este echipat cu o propulsie hibrid diesel-electric. Consumă 2,4 litri de combustibil diesel la 100 km, şi emisiile de CO2 constituie doar 65 de grame pentru un kilometru.

Cele mai bune ecomobile noi

Subaru Hybrid Tourer diferă printr-un nivel performant de viteză, de caracteristici ecologice şi un nivel de necomparat de securitate. Hybrid va fi lansat în producţie în 2012.

Cele mai bune ecomobile noi

Audi e-Tron este echipat cu patru motoare electrice, care dezvoltă  împreună 313 cai putere. Alimentaţia este furnizată de baterii litiu-ion, care funcţionează pentru 248 km şi pot fi reîncărcate timp de şase-opt ore de la o priză convenţională. Viteza maximă Audi e-Tron constituie 200 km / h şi maşina accelerează până la 100 km / h în 4,8 secunde.

Cele mai bune ecomobile noi

Honda P-NUT, compactă şi futuristă, se potriveşte ideal cu traficul rutier intens. Conducătorul auto se află în centrul salonului, motorul este amplasat în spate. Compartimentul motorului are un design modular şi presupune o alternativă flexibilă pentru instalarea motorului. Motorul poate fi un circuit tradiţional de putere cu un volum mic de ICE; o schemă de combustibil hibrid-electric sau un motor electric alimentat cu baterii litiu-ion.

 

 

Sursa: ecoZOOM.org