ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cele mai ciudate reguli corporatiste
După cum scrie autorul unui blog „strajj”, astăzi în orice ţară la locul de muncă, puteţi găsi reguli destul de absurde şi bizare. Desigur, managerii corporaţiilor şi companiilor mari ,doresc să-şi închege angajaţii, ca munca lor să fie cât mai eficientă. Dar în realitate, în majoritatea cazurilor se ajunge la provocarea daunelor colaboratorilor şi chiar la situaţii reale de calambur, care se transformă în glume.

 

Intr-o companie farmaceutică din Japonia, care aparţine proprietarilor americani, există o tradiţie neobişnuită. Conform ordinului directorului, la fiecare trei ore de lucru, angajaţii cîntă operă împreună cu profesorul vocal. Potrivit conducătorului, acest lucru duce la creşterea tonusului, având un efect pozitiv asupra performanţei.

Unul dintre antreprenorii din Taiwan ,oferă tuturor angajaţilor săi încălţăminte olandeză din lemn. Firma lui vinde frişcă şi caşcaval din Olanda. Şeful consideră că aceşti pantofi vor atribui muncitorilor un aspect exterior potrivit.

Intr-o companie americană în rândul angajaţilor se obişnuieşte doar adresarea „dvs.”, cu o utilizare obligatorie de "domnul" sau "sir". Conducerea este de părere că acest lucru ar înstrăina colaboratorii, de glumele vulgare şi grosolane.

Într-o altă companie americană, specializată în vânzarea ventilatoarelor şi şemineurilor , există o înviorare matinală de 5 minute. În acest timp, angajaţii au dreptul să spună o poveste amuzantă sau o anecdotă veselă.

Într-o societate comercială engleză tuturor angajaţilor li se cere să relateze poveşti despre animalele lor de companie sau copii. Şeful companiei a aflat de la un psiholog local, că astfel de poveşti pot bine scuti de stres şi relaxa.

Într-una din companiile din Singapore ,există o aşa-numită "pauză de cafea". Toţi angajaţii companiei, după semnalul din partea directorului, lasă la o parte toate treburile şi beau cafea, ducînd diverse conversaţii. Această pauză durează doar şase minute şi la finalul ei sună semnalul corespunzător.

 

Autor: Andrei Fedorov  

 

 

Sursa: kartinamira.info

 

Duminică, 15 aprilie 2012
Vizualizări: 1722

Citiţi de asemenea

Cuptorul rusesc este un fenomen unic al culturii materiale slave de est, cel mai viu simbol al spiritului rus - minuțioz...
93
Combinația acestor componente face minuni!Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, petele pigmentare se formează ...
305
O prietenă mi-a povestit recent despre o scenă oribilă care a avut loc în casa lor după ce fiica ei a recunoscut că este...
63
Această structură are o vechime de 3000 de ani și este situată în orașul Gonabad. (Iranul modern)Kyariz este considerată...
237