Cele mai murdar oraş de pe planetă
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Rating dintre cele mai murdare orase din lume în 2010, iar în 2008 - pentru comparaţie. Să vedem ce sa schimbat de peste doi ani.
Cele mai murdar oraş de pe planetă
10. Kabwe (Zambia)
Motive: dezvoltarea şi topirea de zinc si plumb (1902-1994 an).
Rezultatul: metale grele, contaminarea apelor de suprafaţă şi pentru motivul că hrana oraş.
9. Cernobâl (Ucraina)
Cauze: Accidentul de la uzina.
Rezultat: 5 milioane de oameni trăiesc în jur de la Cernobâl, a fost afectat de acest accident tehnologice.
8. Norilsk (Rusia)
Cauze: Emisiile Norilsk complexe metalurgice. Combină fiecare emite ani în aer aproximativ 2 milioane de tone de dioxid de sulf.
Rezultat: speranţa de viaţă medie a lucrătorilor la 10 ani mai puţin decât media pentru Rusia. 15,8% din decesele copiilor în oraş din cauza unor complicaţii respiratorii.
7. Dzerzhinsk (Rusia)
Cauze: industria chimică. De la 1930 la 1998 aproximativ 300 000 de tone de produse chimice găsite în mediul înconjurător.
Rezultat: În unele părţi ale oraşului de dioxine in apa aproximativ 17 milioane de ori mai mare decât valoarea admisă. În 2003, rata mortalităţii infantile au fost 260 ‰. de sex masculin Durata medie a vieţii în oraş este de 42 de ani.
6. La Oroya (Peru)
Cauze: Mineritul si topirea metalelor.
Rezultate: În 99% din locuitorii înregistrate nivelurile ridicate de plumb din sânge. Nivelul ridicat al mortalităţii premature. Vegetatia cartierele oraşului perturbată de ploi acide.
5. Vapi (India)
Cauze: Plante, care se întinde de 40 km în apropierea oraşului, sunt o sursă de venit în mediul de cantităţi mari de metale grele, cianuri, pesticide si alte toxine.
Rezultate: Concentraţiile de mercur în apele subterane în 96 de ori mai mare decât standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În rândul populaţiei are număr foarte mare de cazuri de boli respiratorii şi cancer.
4. Sukinda (India)
Cauze: Extracţia de minereu de crom (97% din minereu de crom din India se află în imediata apropiere a oraşului).
Rezultat: 30 milioane de tone de roca sterila a fost la suprafaţă. În 60% din eşantioane de apă potabilă a oraşului sărbătorit un exces de dublu standard naţional pentru conţinutul de crom hexavalent. Aproximativ 2,6 milioane de oameni au fost afectaţi, ca urmare a industriei din oraş.
3. Tyanin (China)
Cauze: topirea de plumb (cea mai mare producţie în China).
Rezultat: conţinut de plumb în aer este de 10 ori mai mare decât standardele naţionale. 140 000 de persoane în permanenţă expuse la niveluri ridicate în mediul de plumb.
2. Linfeng (China)
Cauze: cea mai mare centrala functioneaza pe baza de cărbune (aproximativ 2 / 3 "putere de cărbune" de energie electrică generată de oraş).
Rezultate: poluarea aerului mai puternică în China. Aerul conţine concentraţii mari de arsenic şi dioxid de sulf. Nivel ridicat de intoxicatie cu plumb în rândul copiilor. Un total de aproximativ 3 milioane de oameni este victimelor constantă a acestei scale de energie electrică de producţie mari.
1. Sumgait (Azerbaidjan)
Cauze: industria de petrol (aproximativ 40 de angajaţi din fabrici).
Rezultat: 120 000 de tone de emisii periculoase anual este în mediul înconjurător. Rata cancerului este de 51% mai mare decât media pentru CSI. 250 000 de oameni se simt în mod constant impactul negativ al producţiei industriale de Sumgait.
25 de locuri în această listă este Port Harcourt Nigeria. Acest oras este cel mai curat "oraş din intreaga lista. Principala sursă de poluare a oraşului şi în apele adiacente sunt scurgeri de ulei.
24 de locuri, este New Delhi, India. Poluanţi principale ale oraşului sunt de canalizare şi a deşeurilor menajere.
Ca din 23 Topul este capitala Mozambic Maputo. Poluanţi principale ale oraşului sunt, de asemenea, de canalizare a deşeurilor şi efluenţilor interne.
22. Luanda (Angola). O contribuţie importantă la calitatea mediului face într-un port, care este sursa de poluare a oraşului, cu numeroase substanţe chimice toxice.
21. Niamey (Niger). Un specială "de calitate" a orasului ", este renumit pentru" apa de băut.
20. Nouakchott (Mauritania). O mare oras industrial din Sahara Occidentală. Principala sursă de poluare este industria.
19. Conakry (Guineea). Un oraş cu o morbiditate şi mortalitate mare copil. Principala sursă de poluare este infrastructura oraşului neamenajat şi industrie.
18. Lome (Togo). Slăbiciune din acest oras este, de asemenea apa de băut. Lipsa de plante moderne de tratare a apelor reziduale nu este de gând să beneficieze în oraş.
17. Pointe-Noire (Congo). Principalele surse de poluare ale oraşului sunt industria si infrastructura precara.
16. Bamako (Mali). Motivul pentru situaţia ecologică nefavorabilă a oraşului este infrastructura precara a orasului.
15. Ouagadougou (Burkina Faso). Principala sursă de poluare este transportul rutier şi dezvoltarea infrastructurii urbane.
14. Moscova (Rusia). Angajaţii Forbes indica probleme mari din oraş cu calitatea apei potabile, precum şi de automobile de evacuare.
13. Bangui. Republica Central Africană. Principalul motiv pentru o situaţie defavorabilă ecologice în oraş este lipsa de instalaţiile de tratare.
12. Dar-es-Salaam (Tanzania) tratare a apelor reziduale. Oraşul este de asemenea aproape în întregime absente. A apelor reziduale şi emisiile industriale vin direct în râu Msimbazi, apei utilizate în scopuri potabile.
11. (Ciad). Ciad capitala N'Djamena, de asemenea, suferă de lipsa de apă potabilă curată.
Zece. Brazzaville (Congo). Orasul are o grămadă de probleme de mediu asociate cu volume mari de emisii de gaze cu prime şi a apelor uzate.
9. Alma-Ata (Kazahstan). Personalul revistei Forbes susţin că principala sursă de poluare a oraşului este industria de petrol şi gaze, precum şi un număr mare de depozite de deşeuri organizate casual.
8. Bagdad (Irak). Război a fost cauza distrugerii staţiile de tratare a apelor reziduale oraş, apariţia unor scurgeri de petrol şi diferite produse de ardere de ulei.
Iulie. Mumbai (India) -. Principal problema a orasului lipsa facilităţilor de tratare.
6. Adiss Abeba (Etiopia). În oraş există un deficit de apă potabilă pură.
5. Mexico City (Mexic). Cel mai mare oraş din lume este suferă de subţierea stratului de ozon şi eşecurile de amplasarea geografică. Orasul este inconjurat de cratere vulcanice si munti, care împiedică circulaţia aerului.
4. Port-au-Prince (Haiti), "celebra pentru" murdare de aer şi lipsa de apă potabilă curată.
3. Antananarivo (Madagascar). Orasul este caracterizat de problemele tipice ale ţărilor în curs de dezvoltare. Lipsa instalaţiilor de tratare şi a întreprinderilor de prelucrare a deşeurilor menajere.
2. Dhaka (Bangladesh). Suprafaţăşi oraşele subterane sunt poluate cu pesticide, agenţi patogeni. Dhaka este, de asemenea, suferă de lipsa de apă potabilă curată.
1. Baku (Azerbaidjan). Potrivit Forbes angajaţi revista Baku este oraşul cel mai poluat din lume. industria de petrol şi fântâni multe petrol, care înconjoară oraşul, au un impact negativ asupra ecologiei din oras.