ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Centrala eoliană de rotor a lui BolotovCentrala eoliană de rotor a lui Bolotov

 


În ultimii ani a crescut interesul faţă de instalaţii mici de energie eoliană. Acestea sunt deseori instalate în lipsa de acces la reţele centralizate de putere, sau în cazul în care conexiunea la reţelele existente va costa mai mult, decât costul de turbine eoliene şi montarea lor.

Instalaţiile electrice eoliene sunt căutate şi când nu poate fi asigurată alimentarea neîntreruptă cu energia electrică sau ca o sursă de alimentare de rezervă. Potrivit reprezentanţilor companiilor de vânzare a morilor de vânt, vârfului cererii pentru ei, cade în perioada de toamnă-iarnă, atunci când din cauza sarcinii mai mari a reţelei electrice creşte numărul de deconectări.

Centralele electrice eoliene pot lucra atât în combinaţie cu alimentarea cu energie electrică de la reţea, sau, în mod autonom, fără conectarea la o priză electrică comună. De asemenea, sunt, răspândite aşa-numite sisteme hibride eoliene şi solare. În afara turbinei eoliene, sistemele includ şi panouri solare – ele se completează reciproc în diferite condiţii meteorologice.

 

Centrala eoliană de rotor a lui Bolotov

Centrala electric eoliană a lui Bolotov

Centrala eoliană cu un ax (arbore) de generator vertical (VAWT). Avantajul său principal este că nu trebuie să se adapteze la condiţiile atmosferice diferite, partea eoliană primeşte vântul din diferite părţi, în mod automat, fără nici o operaţiune de ajustare şi nu necesită transformarea postului atunci când se schimbă direcţia vântului. Designul special vă permite să lucreze cu vântul de orice capacitate, inclusiv cu furtuna. Numărul de module instalate depinde de capacitatea necesară a energiei eoliene. Centrala electrică eoliană este construită în aşa fel, încât vă permite să converteze cu eficienţa ridicată energia cinetică a vântului în energia mecanică de rotaţie a arborelui şi este operabilă în orice gamă de vânturi, apărute în mod natural.

La aceste staţii electrice eoliene se utilizeaza un sistem unic de rotor-stator, care "măreşte" vântul de intrare. Acest lucru vă permite de a converti energia cinetică a vântului în cea mecanică la 39-42%, şi energiea mecanică în energia electrică la nivel de 90-94%, respectiv! Un alt avantaj este locaţia generatorului, circuitului electric şi a bateriilor la nivelul solului. Aceasta permite efectuarea serviciului tehnic a staţiei la timp, uşor şi ieftin. Ca rezultat – costul scăzut al kWh de energie electrică şi uşurinţa de operare.

Centrala electric eoliană a lui BolotovCaracteristicile distinctive ale turbinei eoliene de rotor a lui Bolotov:

 • viteza de lucru a vântului de la 3m/sec. şi mai sus fără restricţii;
 • generatorul, sistemul de automatizare şi altă tehnică se află la nivelul solului;
 • funcţionarea cu vântul de orice direcţie, fără nici o operaţiune de ajustare;
 • creşterea stabilităţii structurale a construcţiei la mărirea vitezii rotorului datorită efectului giroscopic;
 • liniştită (30 dB la o distanta de 5, cu vânturi de 15 m/sec.);
 • montarea şi întreţinerea uşoară;
 • punerea rapidă în funcţiune;
 • principiul modular de construcţii;
 • posibilitatea de muncă autonomă, sau funcţionarea în paralel cu alte surse de energie;
 • absolut nu are nevoie să fie îndrumată cu privire la vânt;
 • fiabilitatea construcţiei.

 

 

Sursa

Duminică, 25 iulie 2010
Vizualizări: 9707

Citiţi de asemenea

Cufundați-vă în atmosfera Scandinaviei: ceață groasă frecventă, bolovani uriași de mușchi gri, care arată ca niște troli...
52
În tribul Himba Namibia din sudul Africii, data nașterii unui copil este fixă nu în momentul sosirii sale pe lume, și nu...
41
Peșterile cu  viermi luminoși sînt împrăștiate peste tot în lume.Cerul de noapte sub pămînt este uimitor, datorită ...
68
Tippy din Africa. Istoria incredibilă a unei fetițe!Povestea acestei fete este cunoscută în întreaga lume. Nu am putut r...
148