ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Centrul turistic cu acoperiş verde se dizolvă în peisajCentrul turistic cu acoperiş verde se dizolvă în peisaj

 

 

Acest centru frumos pentru turişti, cu acoperişuri în total verzi, situat pe lacul Sun Moon Lake în Taiwan, reprezintă o serie de faţade aerodinamice, îndreptate spre apele lacului. Proiectat de firma Norihiko Dan and Associates, Centrul Hsiangshan diferă printr-un design minimalist şi respectuos, care omagiază natura.

Această clădire a câştigat Premiul I la concursul internaţional "Landform Series",  desfăşurat în Taiwan, care a reprezentat artiştii şi arhitecţii din întreaga lume, încercând să creeze structuri, care s-ar amesteca cu natura.

Centrul turistic este situat în păduri luxuriante, la marginea lacului Sun Moon Lake, şi include numeroase birouri ale agenţiilor de turism şi un centru public de informare turistică. Colaboratorii companiei Norihiko Dan au dorit ca clădirea să fie în armonie cu peisajul din jur şi să nu să se evidenţiaze în mod impertinent şi agresiv pe fundalul naturii.

 

Centrul turistic cu acoperiş verde se dizolvă în peisaj

Centrul turistic cu acoperiş verde se dizolvă în peisaj

Centrul turistic cu acoperiş verde se dizolvă în peisaj

Centrul turistic cu acoperiş verde se dizolvă în peisaj


Cu ajutorul unui design sofisticat, arhitecţii subliniază orizontalitatea arhitecturii, care nu se observă copleşitoare în mediul înconjurător, şi pădurile adiacente, totuşi, încă ocupă o poziţie predominantă. Norihiko Dan a contribuit la aceasta, aterizând un strat gros de iarbă pe un acoperiş  înclinat, creând astfel o grădină integrată în clădire.

Norihiko Dan a construit, de asemenea, un rezervor de apă între clădirea şi lacul, care reflectă abundenţa verdeţii. Arhitecţii speră să creeze un dialog între om şi natura, care ar deschide o nouă dimensiune în relaţiile noastre".


Autor: Lori Zimmer

Sursa: zelife.ru cu link-uri pe Inhabitat, Norihiko Dan and Associates, Dezeen

ABONAȚI-VĂ
Joi, 07 aprilie 2011 11:33
Vizualizări: 4423

Citiţi de asemenea

Unde țintește Republica Moldova în proiectele de eficiență energetică? Criza energetică, preturile înalte la resurse ene...
548
Învăţînd să gîndească creativ şi incluzîndu-şi canalele de percepţie, omul capătă posibilitatea de a obţine o cantitat...
85756
Pentru producerea uleiului de palmier se foloseşte un soi special de palmier de Guineea. Acest produs este singurul ulei...
27242
  La înmulțirea plantelor din butași uneori apare problema de înrădăcinare. Pentru a accelera procesul, puteți recu...
39110