ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cercetările oamenilor de ştiinţă ruşi: clarviziunea există



 


 

 

Specialiştii de la Universitatea de Stat din Moscova, au efectuat nişte experimente senzaţionale, în care oamenii au prevăzut evenimentele posterioare.
Rezultatele experimentale răstoarnă imaginea obişnuită a lumii.

 

Acest lucru înseamnă că abilităţile fenomenale a lui Nostradamus şi Vanga ,nu sunt o minciună. Şi oamenii într-adevăr pot vedea viitorul. Există şi dovezi ştiinţifice.

Despre faptul că darul profetic totuşi există, oamenii de ştiinţă responsabili au vorbit încă în 2010, atunci când o ediţie de autoritate "Revista de personalitate şi psihologie socială", după mai multe testări, a publicat un articol despre ... clarviziune. Acest lucru a fost o recunoaştere a faptului că fenomenul nu ar trebui să fie tratat ca un obscurantism şi studierea lui ,este necesară.

 

Trei procente de miracol ...

Autorul articolului este un psiholog de la Universitatea Cornell, Daryl Bam, care a descris experimentele sale efectuate timp de opt ani. Şi a concluzionat:” omul poate prevedea viitorul şi comportamentul lui ,este afectat de evenimentele care încă nu au avut loc”.

În studiul lui Bam ,au participat peste o mie de voluntari. Drept bază ,a fost luat un experiment bine-cunoscut care a confirmat existenţa aşa-numitului „priming”. Esenţa experimentului este simplă. Subiectului, îi este prezentat un tablou care bucură ochii. De exemplu, o pajişte verde cu caprine albe. Dar, înainte de acest spectacol, pe ecran apare un cuvânt negativ. De exemplu, "dezgustător". În următoarea serie de experimente, imaginile îmbucurătoare sunt precedate de cuvinte "bune", cum ar fi "frumuseţe", "farmec".

Reacţia a unei mari părţi de voluntari a fost următoarea: după cuvintele "rele" ,ei au avut nevoie de mai mult timp pentru a recunoaşte că imaginea a fost plăcută. Şi după cuvintele "bune", respectiv, mai puţin timp.În aceasta şi constă priming- ul sau aşa-numita pre-iniţiere ,recunoscută de către psihologi.

Daryl Bam, a realizat un experiment opus. Voluntarilor le-au fost arătate iniţial poze, care în mod similar, urmau să fie evaluate din punct de vedere emoţional. Şi numai după o evaluare ,pe ecran apăreau cuvintele "rele" sau "bune".
Unii voluntari au avut nevoie de mai mult timp pentru a recunoaşte o imagine plăcută, alţii mai puţin. Ca şi în experimentul anterior: miracolul a constat în următoarele: persoanelor mai lente, le nimereau de obicei, cuvinte "rele". Ei parcă influenţau evaluarea posterioară a evenimentelor. Deşi, nu ar fi trebuit din punct de vedere materialist.
Şi s-a dovedit, că evenimentele viitoare ,reglementau pe cele petrecute în prezent. Oare nu este mistic?

Savantul a obţinut un rezultat de 53,1 la sută. În experimentele lui 53,1% de coincidenţe (de exemplu, o imagine plăcută – cuvântul „rău” – evaluarea posterioară lentă) au subliniat existenţa unui fenomen de clarviziune sau de profeţie. În total: 3 la sută din miracol. Această coincidenţă este destul de mare.

 

Cinci la sută ...

Actualmente, experimente similare cu cele realizate de Bam, au fost efectuate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Moscova.

De exemplu, vă treziţi atunci când visaţi uşa trântindu-se şi în realitate ,se petrece acest lucru. Iar uneori evenimentul: zgomotul de motoare, a uşei, încă nu s-a petrecut, însă creierul dvs. a înscris deja evenimentul, în conţinutul unui vis. Deci, ştie despre el. Pe parcursul experimentului voluntarii au fost monitorizaţi cu ajutorul unui electroencefalograf. La trezire, ei au dictat imediat ceea ce au visat. Generatorul fonic reproducea sunetele respective: pocnitura, zgomotul de apă curentă. Nici voluntarii, nici experimentatorul nu puteau şti dinainte, ce fel de sunet va fi reprodus.

În 58% din cazuri ,voluntarii demonstrau aptitudini profetice. Rezultatele au fost mai impresionante, decât la profesorul Bam.

”Experimentul oferă un motiv pentru a afirma că creierul unei persoane adormite este sensibil la semnalele, care conţin informaţii din viitor”, - afirmă ,Eugeniu Rodimin, colaborator ştiinţific la Catedră militară a Universităţii.

Apropo, încă în anii 1970, un profesor renumit, astrofizicianul Nikolai Kozârev, considera că trecutul, prezentul şi viitorul sunt ceva de genul unui film. De obicei, vedem momentul actual, care este proiectat pe ecran. Dar ,imaginea tuturor scenelor din film există. Poate că uneori se deschide acces la ea.

 

Autor: Vladimir Lagovski
Svetlana Kuzina

 

 

Sursa: vpomestie.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 24 aprilie 2012 15:30
Vizualizări: 4928

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
192
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
285
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
421
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
467