ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Chanson-ul şi Brigada v-or fi interzise
 

Duma de Stat vrea să interzică propagarea și prezentarea romantică a violenței și stilului de viață criminal în mass-media, literatura și arta cinematografică.

Filme, seriale TV, cărți, cântece și alte opere în care se formează o imagine pozitivă a infractorilor reprezintă o amenințare pentru starea morală a societății, consideră deputații Dumei de Stat. Ei propun o interzicere a "propagării" violenței și crimelor în sfera publică. Amendamentele la legea cu privire la informații au fost pregătite de vice-președinte al Comitetului Dumei pentru energie, Oleg Miheev.
Legislația actuală din Rusia nu definește ca atare conceptul  de "propagare, propagandă", în ciuda faptului că acesta este tot mai larg utilizat, notează deputatul socialist în nota explicativă la proiectul de lege. Modificările propuse sunt menite să umple acest gol. De asemenea, el propune a introduce în domeniul juridic astfel de concepte ca "propagarea  crimelor și contravențiilor administrative", "propagarea violenței și cruzimii", care presupun difuzarea  informațiilor ce dezvoltă la consumatori atitudini și stereotipuri de comportament agresiv, violență, determinându-le la crime împotriva persoanelor și animalelor sau la comiterea altor infracțiuni, inclusiv prin prezentarea romantică sau glorificarea violenței, cruzimii și stilului de viață criminal. În conformitate cu Miheev, în societatea rusă prin intermediul mass-media și altor produse de cultură -  filme, seriale, melodii și cărți - se desfășoară o propagandă pe scară largă și o glorificare a violenței și a stilului de viață criminal.
- Cercetările profesioniștilor au înregistrat un nivel extrem de mare  de violență în Rusia. Astfel, în conformitate cu o versiune nouă a " clasamentului de pace" la nivel mondial, în 2014 Rusia a fost la locul 155, alături de Somalia și Afganistan . În 2009 țara a fost pe locul 136, în 2007 -118. Există un regres, - observă deputatul socialist. - După numărul de omucideri la 100 mii de oameni, Rusia cu un indice  de 10,2 ocupă un loc inacceptabil pentru o țară europeană în statisticile lumii - nici măcar la nivelul statelor asiatice, ci africane.
Parlamentarul este sigur că propagarea necontrolată a violenței și cruzimii în mass-media contribuie la acest val de violențe în țară, în mintea oamenilor, în special tinerilor, se șterge diferența între standardele acceptabile și neacceptabile de comportament.

Glorificarea și prezentarea romantică a violenței pot apărea și fără crime demonstrative evidente sau bătăi. Astfel în anii 1990 ecranele de televiziune au fost literalmente invadate de filme formând o imagine pozitivă a lumii interlope. Melodiile hoților care glorifică "conceptele" criminale răsună oriunde. Sunt perturbate preceptele morale nu numai la copii, ci și la adulți. Astfel de prezentare romantică a crimelor nu ar trebui să fie în orice media, sau în literatură, sau în filme.

Pentru încălcarea legii deputatul propune a introduce și a aplica amenzi de la 2,5 mii de ruble pentru persoane fizice și până la 500 de mii pentru persoane juridice. Și adaugă că astfel de restricții nu intră în contradicție cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului  și funcționează în multe țări occidentale, o regulă similară a existat anterior în legislația URSS.

CEO la Radio "Chanson, Vladimir Maslov, este de părere că moralitatea publică nu poate fi îmbunătățită prin interdicții.

- În opinia mea, interdicțiile rezonabile ajută la educarea publicului larg sau a tinerei generații în direcția cea bună . Dar niciodată nu pot rezolva problema. Deja este cunoscut istoric că interziceri duc la o reacție complet inversă. În ceea ce privește mass-media, fiecare lucrează în acea direcție și creează un produs pe care unul sau altul publicul consumă - este aceeași piață, și mass-media sunt de asemenea un comerț. Dacă există un produs defect și o cerere pentru el, atunci problema se află în altă parte.

 

Sursa

Miercuri, 07 mai 2014
Vizualizări: 1450

Citiţi de asemenea

Oamenii merg de obicei în natură, ca la odihnă.Eu credeam că viața în natură trebuie să fie o stare permanentă a omului....
47
Compania rusă Drive Electro a proiectat pentru rețeaua comercială "Magnet" un camion electric.Acum, camionul electric MO...
37
ONU a aprobat miercuri una dintre cele mai importante schimbări din ultimele decenii ale politicii sale privind droguril...
144
Compania Sanabul a fabricat primele din lume mănuși de piele din cactus.Potrivit companiei, materialul produs pe bază de...
96