ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Chiar și 15 minute de activitate fizică pe zi îmbunătățesc sănătatea
 

 

Un grup de medici din Taiwan, a ajuns la concluzia că chiar și 15 minute de activitate fizică pe zi, au un efect benefic asupra sănătății.

 

Articolul publicat în revistă Lancet, de un grup de medici din Taiwan, condus de dr. Chi-Pang Wen, reprezentant al Institutul Naţional de Cercetări Medicale și Jackson Pui Mani Vai de la Universitatea Națională de Sport din Taiwan, argumentează în favoarea faptului că exerciţiile fizice zilnice, chiar de scurtă durată, îmbunătățesc sănătatea și cresc speranţa de viață, scrie www.compulenta.ru/.

Aceste date au fost luate de la 416175 de rezidenţi din Taiwan, care în perioada 1996 - 2008 au participat la programe de screening, cu o durată de 8 ani.

Persoanele examinate în mod regulat au fost împărțite în cinci grupe, în funcție de activitate fizică (cei care nu practică deloc exerciţii fizice, exercită puţin, mediu şi foarte mult). Cercetătorii au calculat riscul de deces și speranța de viață pentru fiecare grup.

Comparativ cu taiwanezii complet imobili, taiwanezii sedentari care au petrecut doar 92 de minute de activitate fizică pe săptămână (un pic mai mult de 15 minute pe zi) au avut un risc cu 14% mai mic de a muri din cauze aleatorii și cu 10% - de cancer. Speranța de viață a fost în medie cu trei ani mai mare. Fiecare 15 minute de exerciţii pe zi, potrivit calculelor medicilor, reduc probabilitatea de deces cu 4% şi eventualitatea de a muri de cancer cu 1%. Această constatare este valabilă pentru ambele sexe și toate vârstele.

Cercetătorii speră că difuzarea de informații va forţa oamenii, care nu se îngrijesc, să înțeleagă că nu este totul pierdut și să se scoale de pe canapele pentru a face un efort mic, dar semnificativ.

 

 

Sursa: pozitivchik.info

 

Sâmbătă, 05 ianuarie 2013
Vizualizări: 1791

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
21
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
309
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
471
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
352