Chiftea din conopidă
Foarte simple, gustoase şi suculente sunt chiftelele din conopidă cu paneer.
Proporții aproximative:
- Conopida - jumătate de cap
- Broccoli - un pic (opțional)
- Morcov - jumătate
- Paneer, branza Adygea (brânza de casă proaspătă preparată după o reţetă specială - trad.)– jumătate din cantitatea conopidei
- Asa foetida* - pe vârf de cuțit
- Amestec din condimente garam masala (sau un alt set de condimente după gust)
- Sare (la un castron 1 linguriţă)
- Făină
- Ghi* sau ulei vegetal pentru prăjit
Conopida, broccoli, morcovul se macină într-un blender. Branza Adygea se fărâmă cu mâinile. Se adaugă condimente și se amestecă
se toarnă făină
pentru ca masa să devină lipicioasă pentru a forma chiftelei.
Se pune untul la încălzit şi se fac chiftelele.
Se prăjesc cu unt pe ambele părți.
Se servesc cu orez. Poftă bună!
*Asa foetida o plantă perenă din familia Apiaceae. Din sucul lăptos al rădăcinii plantei se obţine condimentul.
*Ghi - untul topit cu condimente, preparat în Asia de Sud din lapte de vacă, uneori amestecat cu lapte de bivoliţă. Unul dintre cele mai populare și caracteristice produse din bucătăria indiană (trad).
Sursa: kurkuma.ru