Chilienii au creat un scaun plutitor cu panouri solare

/ Vizionări: 1724

Чилийцы создали плавающее кресло на солнечных панелях

Inventatorii din Chile au creat un mijloc unic de înot cu autopropulsie. Invenția se numește Chilie Island și arată ca un cerc mare de cauciuc cu protectie de la soare în formă de frunze mari. În acest scaun plutitor, cum îl numesc creatorii, pot încăpea două persoane, iar mișcarea este invocata de un mic motor electric de putere mică. Acesta este alimentat, la rândul său, de energia generată de panouri solare montate în frunzele-baldachin.

Dezvoltatorii Chilie Island au explicat că crearea acestui scaun neobișnuit este o alternativă la plimbări populare cu barca. Dar spre deosebire de barcă sau catamaran, pentru a se plimba cu Chilie Island nu e nevoie să depui efort și te poți concentra pe deplin asupra relaxării.

În același timp, creatorii scaunului plutitor nu au urmărit scopuri comerciale. Chilie Island a fost dezvoltat exclusiv pentru nevoile proprii și agitația în presă a devenit o adevărată surpriză pentru chilieni. Totodată inventatorii consideră că dacă va fi necesar ei vor fi în măsură să lanseze o producție a acestei invenții și oferi un preț de vânzare competitiv cu alte mijloace asemănătoare.

Având în vedere faptul că interesul pentru scaunul plutitor Chilie Island și-au manifestat deja mai multe parcuri mari de distracții, precum și autoritățile unor orașe, scaunul plutitor totuși va avea un viitor comercial.

 

Sursa: zeleneet.com