ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

China construieşte un proiect solar masiv în deşertul Gobi

China a început construcţia primei sale centrale solare comerciale la scară largă, pe întinderea scăldată în soare a deşertului Gobi. Instalaţia colosală se numeşte Delingha şi se va întinde pe un teren viran de 25 de kilometri pătraţi, situat în provincia Qinghai, potrivit Science Alert. Aceasta va cuprinde şase turnuri solare uriaşe, cuplate la o serie de oglinzi solare.

Odată finalizată, centrala va avea o capacitate de 200 de megawaţi, ceea ce înseamnă că va putea să furnizeze electricitate pentru un milion de gospodării din Qinghai, în fiecare an. ”Depozitul de căldură proiectat este de 15 ore, fapt pentru care se poate garanta generare de energie electrică continuă şi stabilă”, a declarat Wu Longyi, board chair la Qinghai Solar-Thermal Power Group.

Delingha este prima centrală solară care va funcţiona ca o entitate comercială şi, potrivit Quartz, este dezvoltată la comun de către BrightSource Energy din Oakland, California şi Shanghai Electric Group din China. Prima etapă a construcţiei va consta în ridicarea a două turnuri solare care vor genera fiecare câte 135 de megawaţi şi vor acoperi 452.000 de gospodării. Celelalte patru turnuri vor acoperi cel puţin un milion de gospodării.

Odată funcţională, centrala va reduce consumul de cărbune standard cu 4.26 de tone anual, ceea ce va duce la scăderea emisiilor anuale de dioxid de carbon cu 896.000 de tone iar pe cele de dioxid de sulf cu 8.080 de tone. Până în 2014, capacitatea de energie solară a ţării a fost de 28.05 gigawaţi – de 400 de ori mai mare decât în 2005 – şi există planuri de extindere a acestei capacităţi la aproximativ 100 de gigawaţi până în 2020 potrivit Business Standard.

La momentul de faţă, China este lider mondial în ceea ce priveşte investiţiile în energii regenerabile.

 

Sursa: green-report.ro

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
510
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
623
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
723