ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

China consumătoreChina consumătore

 

 

Potrivit Studiului Geologic American (2009), statisticilor de la Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură ONU (2008), precum şi unei serii de culegeri statistice, China foloseşte aproape jumătate din principalele resurse consumate în lume.

Acest nivel de consum este asociat cu poluarea intensă (deja, jumătate din toate resursele acvatice din Imperiul Celestial sunt inutilizabile în scopuri potabile.

Meritul pentru consumul atâtor multe resurse de către China şi poluarea mediului înconjurător, în mare parte, aparţine principalelor ţări dezvoltate - consumatorilor (în special, SUA), care au transferat în China producţia dăunătoare. Aceste ţări nu au luat în considerare că Pământul este casa noastră comună şi nu se poate „băliga” nepedepsit oriunde.

Economia Chinei lucrează pentru a satisface apetitul fără limite al societăţii de consum occidentale. Prin urmare, putem scrie, cu siguranţă, o parte a emisiilor  chinezi pe contul ţărilor - consumatori. Nu există nici un mediu ţărilor aparte,  ecologia este una pentru toată lumea, ecologia planetei Pământ.


P.S. Cu ocazia a 25 de ani de la dezastrul de la Cernobîl Yandex a plasat o hartă a Cernobâlului şi a împrejurimile sale. Acum puteţi face o plimbare pe străzile  localităţilor abandonate.

 

 

Sursa: priroda.su

Duminică, 15 mai 2011
Vizualizări: 1609

Citiţi de asemenea

La finele lunii aprilie, parlamentul a votat în primă lectură  proiectul de lege care prevede introducerea unui mor...
68
În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
229
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
263
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
445