ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Chytry tu, hinduşii, cu metodele tale de abordareAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


"Completa bunuri supermarket-uri, deoarece nu există nimic" - această idee este, de obicei vizitat de cei care, având în vedere decizia de a merge pe o dieta, este valabil şi pentru alimente. Ar putea fi legate de eşecul dieta de conservanţi, şi care conţin OMG-uri produse, sau trecerea la vegetarianism, sau o schimbare a obiceiurilor alimentare, care de multe ori se întâmplă cu oamenii, practicarea în mod serios de yoga sau să încerce să urmaţi sfaturile de Ayurveda - medicina tradiţională indiană. Schimbarea obiceiurile mor greu, mai ales atunci când nu este clar ce are nevoie corpul tau si ce nu este. Dar puteţi încerca pentru a asculta poruncile lui de sănătate, a aparut cu mult timp înainte erei noastre.

Ayurveda - un sistem la scară mare de medicina din India, ale cărei principii au fost formulate în secolul VIII î.Hr.. Ayurveda este practicată pe scară largă, de fapt, în India, Nepal, Sri Lanka, iar recent a devenit o modă în Occident. De la cuvântul sanscrit "Ayurveda" se poate traduce drept "cunoaştere a vieţii", şi nu prin accident: Ayurveda oferă îndrumare, nu numai pentru tratamentul pacienţilor, ci şi pentru a construi întreaga viaţă, în timp ce se bazează pe un sistem filosofic special.

Astfel, Ayurveda este de părere că totul în lume este compusă din cinci elemente: aer (WJA), foc (tedzhas), apă (Jala, o), Pamantul (Prithvi) şi spaţiu (Akasha). Dintre aceste elemente este ceea ce facem. Acestea sunt grupate în trei "doshas" - partea a constituţiei omului.

Ancient Ayurveda tratează oamenii în termeni de clasificare a acestora în cinci tipuri de corporală, în funcţie de elementul dominant în constituţia lor. Dar, aşa cum a emisiunii este inert în esenţă, şi pământul - o fundaţie solidă pentru toate lucrurile, aceste două elemente sunt considerate a fi cea mai mare parte pasivi. Active, mobile, elemente de schimbare sunt aerul, focul si apa.
În Ayurveda, cele trei elemente active sunt unite în principiu, celor trei doshas. Vata este aer şi eter, Pitta - foc şi apă, Kapha - apei şi a solului.


Organismul de fiecare persoană are toate cele trei doshas, dar unele dintre ele prevalează, aşa că toţi suntem diferiţi. Intelege ce tip de dosha este mai pronunţată în corpul dumneavoastră, puteţi aici. Persoana în al cărei corp echilibru toate cele trei doshas - norocos pentru că el e tot dreptul la sănătate, nu există nici o problemă de exces de greutate sau de delicateţe nesănătoase şi lucrări de corp ca o masina bine unse. Dar aceste mici norocos. De obicei, în corpul uman este dominată de două doshas sau o dosha. De exemplu, lână creează în corp uscat şi rece, pitta - cald, sarcasm si umiditate si kapha - umiditate (mucus) şi rece. Toate aceste proprietăţi sunt necesare pentru corpul nostru: Vata este responsabilă pentru deplasarea de elemente în organism sisteme, Pitta - pentru transformarea unui ţesut la altul şi pentru generarea de căldură, şi Kapha - stabilitatea ţesuturi şi fluide, precum şi pentru lubrifiere a articulaţiilor. Cu toate acestea, depăşesc orice dezechilibru dosha. De exemplu, persoanele cu kapha hiperactivă pot suferi de obezitate excesivă, exces de lichid în organism, de mucus în plămâni, şi deţinătorii de Vata dosha intensivă - dimpotrivă, să fie foarte subtire, pierde periodic poftei de mâncare şi se plâng de pielea uscata.

Pentru a alinia echilibrul naturii, omul cel mai bine pentru a evita alimente care se hrăneşte Doshu (ca aceasta întăreşte ca acest lucru: de exemplu, emotionat VT umflat exacerba uscat si rece alimentare). Baza de nutriţie yoga (sau doar vegetariene) - o varietate de mese împreună cu legume. Oamenii-kapha potrivite lumina constituţie, uscat şi cald pe proprietăţile de cereale: mei, crupe de porumb, orez prăjit, hrişcă, pentru constituţia Vata - mai hranitoare - grâu, orez, ovăz, secară. Pentru pitta-consttutsii beneficia cel mai sever şi răcire: soiuri de orz, orez brun, grâu, ovăz, toate cu excepţia grâului, care are proprietatea de a provoca arsuri la stomac. Cu toate acestea, este posibil pentru a compensa adăugarea de dulciuri şi o mulţime de unt topit. Pentru a înţelege ceea ce este Doshu te întăreşte, puteţi încerca pentru o saptamana la un jurnal de alimente, si apoi vedem ce tip de produse alimentare se prevalează. Pentru a evita confuziile, există recomandările dietetice emise pentru diferite tipuri de doshas, care sunt, de exemplu, aici.

Există, de asemenea recomandări generale cu privire la tratamentul şi ingestia de alimente. Pe de o parte, focul digestiv în stomac este eruptiile deosebit de puternică în amiază, astfel încât masa principală de recepţie trebuie să fie situat la aproximativ între orele 11:00 şi 15:00. Pe de altă parte, fiecare are modul lui de zi, şi, uneori, concentra mai bine asupra programului său, atâta timp cât el nu a fost săritor. Patru ore înainte de culcare este nu merita pentru ca mancarea este digerata slab, dar în stomac bacteriile se multiplica si somn, provocând dezordine şi formarea toxinelor (toxine în dimineaţa va şti despre un miros urât din gură). Din acest motiv, mai bine, pentru a evita putred, alimente stricate. De asemenea, în pâine doghouse drojdie de bere (datorită faptului că drojdia termofile conţinute de acestea, suprima microflorei intestinale normale şi stimularea procesului de fermentaţie). Alimente cu conservanţi, coloranţi şi OMG-uri chimice, precum şi produse alimentare, re-încălzit de căldura şi vechi (prăjită, să zicem, ieri) nu este binevenită, deoarece implică foarte putina energie vitală.

Dieta de praprapradedov nostru a inclus o mare cantitate de legume şi fructe. Astazi, oamenii se restrâng un set minim de produse. Am consuma o multime de zahăr, concentrate, devine frecvent fast-food. Alimentele pe care le alege, de multe ori ne face rău şi de imbatranire prematura, organismul intră într-o stare de stres.

Joacă un rol, în măsura în care stomacul este umplut cu alimente. Volumul său atunci când se face stretch alimentare la o medie de trei litri. Se presupune că, după cină stomacul trebuie sa fie o treime pline cu alimente, o treime - un lichid, şi un al treilea ar trebui să fie gol, deci nu a fost un spaţiu pentru metabolismul. Cu lichid - subtilitatea: ce se poate bea excesiv de alimente uscate, şi, în general, Ayurveda nu recomandă consumul de ceai după o masă, aşa cum este: este inundaţii focul digestiv. Există mai lent, şi să încerce să mestece alimente, ceea ce face o masă într-un profund proces, fără a fi distras de TV si calculator - în acest yoga şi Ayurveda sunt aceleaşi.

Dar, în acelaşi timp dintre recomandările alimentare Ayurveda si yoga este o diferenţă semnificativă. Dacă oamenii în Ayurveda - pacient, mai degrabă, este pasiv, precum şi toate manipulare face sub supravegherea unui specialist, în toate diferite de yoga. Omul expune corpul ei grav impact cu exercitarea, încercând să obţină armonia mintii si a corpului, şi cu siguranţă nu pot fi reduse. În plus, tradiţia ayurvedice pot mânca carne, ceea ce yoga este, de obicei, nu se face din motive etice (yoghinii nu mănânc carne, deoarece acestea respecta ahimsa - non-violenţei împotriva sine şi lumea exterioară), la care vom adăuga şi practice. Carne face organismul mai rigide şi creează dificultăţi în practica de zi cu zi de pranayama. Carne pentru o lungă perioadă de timp să digere şi sânge acide şi respiraţia sunt utilizate în pranayama, şi sânge "acidifianţi" - deci dieta este introdus "alkalify" lapte proaspăt şi fructe dulci. Dacă vorbim de subtil, este de părere că emoţiile de animale consumate (durere şi de groază de moarte) poate afecta altfel condiţiei umane, pe care oamenii implicaţi în meditaţie, nu este necesar.

"Yogi vrei să fii liber, - a declarat Sharon Gannon - dar imposibil să se ajungăpentru eliberarea prin înrobirea şi uciderea de alte fiinte vii. Vegetarienii pot merge cu uşurinţă prin viaţă, şi conştiinţa lor este clar.


Pentru cei care sunt angajaţi în practici spirituale, va recomandam dietei sale, care se numeşte "sattwic. Aceasta înseamnă că produsul alimentar este ales pentru doshe (tip de constituţie), dar, de asemenea, excita instinctele animalelor, care nu este ispititoare oamenii să activitate obositoare, sex, somn, ura sau invidie, nu este creierul şi opacifierea excita simturile.

Potrivit filosofiei indiene care stau la baza Yoga şi Ayurveda, tot ce este în lumea noastră, poate exista în trei state. Ele se numesc "gunas":
Sattva Guna - normale de activitate;
Rajas guna - o activitate mai intensă;
Guna Tamas - activitate redusă.
Sattva - linistita si armonioasa de stat cel mai mult, de obicei este asociat cu elementul de aer. Rajas - o stare de foc mişcare energetic. Tamas - o stare de stagnare, este reprezentat de elementul pământ - cel mai greu şi lent în schimbare. Tot ce vedem şi simţim tot ceea ce suntem noi înşine, se află în una din aceste state.

Din cartea "Yoga în buzunar"Şi pentru lână, şi Pitt, şi Kapha are dieta sa sattvic. Exista produse care au o anumită valoare energetica - printre ei lapte, miere, date, ghee. Exista o paleta foarte mare de condimente, să-şi diversifice legume şi preparate din cereale. Vorbind de condimente: Ayurveda şi Hatha Yoga avertizează împotriva goryachaschih şi stimularea sexuala ierburi şi alimente (ceapă, usturoi, etc), deoarece acestea au o influenţă tamas şi radzhasichnoe asupra minţii. Practica de Kundalini Yoga sistem de yoga-Bajala, în mare parte construit cu privire la eliberarea de energie din centrul sexuale, dimpotrivă, o astfel de masă sunt binevenite.

Este clar că pentru a se conforma cu toate recomandările pentru yoga, Ayurveda este dificil de alimentare: multe dintre ele, par uneori neobişnuite şi acestea trebuie utilizate. Dar cel puţin o parte din norme pot fi baza de dieta lor, ca parte din reţeta - Adauga la carte de bucate dvs. personale.

Paneer (telemea)

Paneer preparate din lapte conţinut de grăsime mai mare de 3,5%, şi mai bine, dacă este un lapte natural sau cel puţin pasteurizat. Litru de lapte este adus la fierbere, apoi foc continuu, şi într-o cratiţă se adaugă sucul de o lamaie. Serul este separat de proteine, după care brânza următoarea uşor filtrate prin cheesecloth şi de scurgere de rezervă (puteţi pune, de asemenea, sub presă). În dimineaţa următoare, brânză dulce, în stare proaspătă este gata. Perioada de valabilitate în mici său. De altfel, în procesul de luare a brânzei la domiciliu pot adauga mirodenii sau ierburi. Aceasta reteta simpla si gustoasa pentru un singur dezavantaj: un litru de lapte paneer devine un pic.

Kichri

Kichri - este orez fiert cu legume şi germinate Masham sau linte rosie (şi must, şi linte rosie, spre deosebire de alte legume, sunt usor de digerat şi care generează emisii mai puţin). Brewed kichri, pe baza proporţiilor de 1 ceasca de orez cu bob lung 1 ceasca de varza Masha. Mash, de asemenea, el a dat mung - unele specii exotice de leguminoase pentru Rusia. Adevărat, el doar exotice, la prima vedere - pe o examinare mai atentă, se pare că vânzătorii de salate coreean de vânzare pe marinat Masha varză, oferind clienţilor lor de încredere cum ar fi varza de soia. Cu toate acestea, pentru must kichri trebuie să fie diferite - uscat, boabe mici, rotunde de verde sau maro. Mash la muiat timp de o zi şi-i dau un pic trapa. În ceea ce priveşte succesiunea prin adăugarea de ingrediente, apoi da sfaturi diferite. Ei bine, de genul: pune oala (1 litru de apa + linte) tocană de 10 minute. Între timp, prăjeşte în unt clarificat (ghee) condimente - cum ar fi asafoetida, ghimbir şi seminţe de chimen, apoi, în aceeaşi tigaie se prăjeşte orez. Apoi, cubucătărie obsesiv trimite într-o cratiţă, se reduce flacara si se adauga legumele (tomate, conopida, cartofi, ceapă, morcovi, dovleac - lista poate continua), şi sare. Când porumb - spre deosebire de legume se fierbe mai repede - de a găti, antena este gata.

Ghee (unt clarificat)

Acest tip de ulei de la fani de Ayurveda şi practicieni de yoga au in mare cinste: este folositor pentru toate cele trei doshas, şi, spre deosebire de unt, toate asimilate fel de bine, pentru că nu are proteine de lapte. Ghee şi este foarte convenabil pentru a stoca - nu strica pentru o lungă perioadă de timp şi pot fi stocate chiar la temperatura camerei.

Unt clarificat poate fi gătit separat - de la incalzita cu unt intr-o tigaie, încălzirea-l pe foc mic. unt standard ambalaj dvuhsotgrammovaya se scurge în timp de 10-15 minute. Apoi, uleiul este uşor turnat într-un fel de recipient cu o durere mare, şi atunci când aceasta întăreşte, cu suprafaţa sa trebuie să elimine topit de proteine.

Torturi de cereale proraschennyh


Acest lucru este foarte interesant pentru a înlocui pâinea tradiţională drojdie de bere, care se întâmplă în Masha proraschennogo, grâu sau secară. Gata să ierte, daca esti norocosul câştigător al blender, sau cel puţin la sfârşitul piatră de moară. Cereale scufunda peste noapte, apoi apa să fie evacuată, şi ei chiar pun într-un loc cald - pentru a germina. Cum să Hatch (pe zi ar trebui), puteţi să le toarnă într-o maşină de tocat / blender, adăugând în treacăt acolo ziru, scorţişoară sau coriandru, piper, sare, nuci si chiar - totul depinde de dorinţa de bucătar-şef. Greutate smalyvaetsya, după care ea a făcut din tortilla si prajit in unt lichid într-o tigaie.

Salata proraschennyh cereale


Iarbă încolţite de-a lungul aceleaşi linii. Pentru o portie de salata durează aproximativ o mână de seminţe proraschennyh, precum si cubul de cm ghimbir proaspat lungime rădăcină în trei. Ghimbir tăiat în fâşii subţiri şi se amestecă cu fasole. Apoi se adaugă suc de lămâie, condimente (dupa gust) şi de la distribuitoarele legume. Salata verde se transformă picant si acru, frumos stimulează pofta de mâncare.

Khir

Khir - un fel de mâncare naţional indian dulce, pe care în mod ideal, ar trebui să fie un lichid (deşi site-uri culinare khir adesea prezentat ca o budinca mai dens). La orez Basmati 100 de grame ar trebui să ia aproximativ un litru şi jumătate de lapte şi 10 linguri de zahăr, mai mult maro. orezul spălat, inundate de jumătate din lapte, gătite într-o oala pe foc mic şi se amestecă în mod regulat, până când se ajunge la o fierbere. Apoi, focul se stinge, orez se frământă, pentru a evita nodulii, apoi luminile arzator din nou: oala se toarna laptele care rămâne, zahăr, şi tot ce este slab, şi amestecate la un foc lent, până când amestecul este suficient de gros - înseamnă că ea este gata.

Sursă

Marţi, 02 martie 2010
Vizualizări: 2347

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
260
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
440
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
321
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
439