ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cinch: Cort cu baterii solare, ce se deschide singur

„Cel mai modern cort din lume” (cum este numită de autorul proiectului), numit Cinch! A acumulat pe Kickstarter suma necesară de 30 de mii de lire sterline în doar 16 minute de la lansarea campaniei. Proiectul a fost lansat pe platforma de colectare a fondurilor pe 15 august şi în prezent „finanţarea poporului” i-a adus deja peste 190 de mii de lire sterline.

Cinch! a fost creat de englezul Jacke Jackson, ce se declară un „kemper pe viaţă”. Cortul inventat de el are o carcasă ce se deschide singură, iar datorită acestui fapt, cortul poate fi uşor desfăcut şi instalat într-un minut.

Totodată, acest cort este dotat cu un panou solar cu acumulator de 13 000 mA şi cu două intrări USB pentru alimentarea telefoanelor mobile şi altor gadgeturi. Capacitatea acumulatoarelor este suficientă pentru alimentarea completă a lase iPhone.

Pereţii sînt dubli, pentru a evita formarea condensatului, iar stratul exterior este fabricat dintr-un material hidroizolant de 4000 mm H2O (pentru comparaţie, în corturile simple, acest indicator constituie 3000 mm).

Cinch! este puţin mai greu ca un cort obişnuit. Varianta cu două locuri cîntăreşte 5 kg, în timp ce un cort simplu – 3.5-4 kg.

Conform condiţiilor campaniei, cortul cu două locuri Cinch! Îl poate obţine cel care a investit 190 de lire sterline, Alte $90 trebuie achitate pentru bateria solară şi $55 pentru suprafaţa termoizolantă. Livrarea corturilor va începe din februarie 2017.

Cinch: палатка на солнечных батареях, раскрывающая себя сама

Cinch: палатка на солнечных батареях, раскрывающая себя сама

 

 

Sursa: econet.ru

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
68
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
164
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
62
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
111