ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cinch: Cort cu baterii solare, ce se deschide singur

„Cel mai modern cort din lume” (cum este numită de autorul proiectului), numit Cinch! A acumulat pe Kickstarter suma necesară de 30 de mii de lire sterline în doar 16 minute de la lansarea campaniei. Proiectul a fost lansat pe platforma de colectare a fondurilor pe 15 august şi în prezent „finanţarea poporului” i-a adus deja peste 190 de mii de lire sterline.

Cinch! a fost creat de englezul Jacke Jackson, ce se declară un „kemper pe viaţă”. Cortul inventat de el are o carcasă ce se deschide singură, iar datorită acestui fapt, cortul poate fi uşor desfăcut şi instalat într-un minut.

Totodată, acest cort este dotat cu un panou solar cu acumulator de 13 000 mA şi cu două intrări USB pentru alimentarea telefoanelor mobile şi altor gadgeturi. Capacitatea acumulatoarelor este suficientă pentru alimentarea completă a lase iPhone.

Pereţii sînt dubli, pentru a evita formarea condensatului, iar stratul exterior este fabricat dintr-un material hidroizolant de 4000 mm H2O (pentru comparaţie, în corturile simple, acest indicator constituie 3000 mm).

Cinch! este puţin mai greu ca un cort obişnuit. Varianta cu două locuri cîntăreşte 5 kg, în timp ce un cort simplu – 3.5-4 kg.

Conform condiţiilor campaniei, cortul cu două locuri Cinch! Îl poate obţine cel care a investit 190 de lire sterline, Alte $90 trebuie achitate pentru bateria solară şi $55 pentru suprafaţa termoizolantă. Livrarea corturilor va începe din februarie 2017.

Cinch: палатка на солнечных батареях, раскрывающая себя сама

Cinch: палатка на солнечных батареях, раскрывающая себя сама

 

 

Sursa: econet.ru

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
150
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
158
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
380
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
173