ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cine sunt ei — druizii?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cine sunt ei - druizii? În cazul în care au venit să ne "civilizaţie" şi de ce zece secole înainte de am plecat?

"Am mesager al înţelepciunii divine care este ascuns în spatele sute de acoperă şi de a trăi printre oameni lumeşti. Timp de secole, suntem renăscut şi încredinţează adevăruri vechi în cuvinte noi. Noi diviniza rar, cu atât mai puţin ne celebra, dar vom continua să îndeplinească datoria lui. Toate cunoştinţele lumii s-au adunat în înţelepciune, lumina care le avem. Ştiu că a fost născut de mai multe ori ... Am Mage. Acesta este cel care posedă înţelepciunea, vor si puterea. Combinând aceste trei forţe, el a comandat elemente. Dar el poate chiar mai mult: el comenzi spiritele.

Din cartea de E. Shyure "Mare Legende ale Franţei"


Toate popoarele indo-europene la începutul dezvoltării sale au o structură similară - sistemul de caste, care a inclus trei grupe principale: preoţi, războinici şi artizani (cultivatoare). Acest iniţial condus de oameni au fost doar preoţi - cel mai înţelept şi corect. Istoria ne-a adus un certificat de indian Brahmana, magicieni slave, dar cel mai probabil cunoscute astăzi sunt druid - preoţii poporului celtic. Se crede că forţa care a avut celţii (judecand dupa faptele istorice şi dovezi legendara), acestea au fost obligate să druizilor. Druizii erau preoţi, şi profesorii, şi vindecătorii, şi poeţi, muzicieni şi şi deţinătorii de cunoştinţe vechi. Nici un eveniment în viaţa celtii nu au avut loc fără participarea lor. Ştim despre ele de mult, dar chiar şi ceea ce ştim, nu răspunde la întrebarea: Care este secretul lor?

Unele etimologie

Pliniu spune că drus, cuvântul grecesc care înseamnă "stejar" este rădăcina etimologică a cuvântului "druid". În literatura de specialitate o întâlneşte frecvent acelasi link provenind din numele de stejar în alte limbi: dervo-(galic), daur (irlandeză), derw (galeză), derv (Breton). În ceea ce priveşte originea cuvântului "druid" există şi alte multe opinii. Poate veni mai aproape decât altele la această ghicitoare Francoise Leroux, care, în cartea sa despre druizii le-a numit DRU-wid-es, «foarte ştiinţifice." videre latin («a se vedea"), şi Germania lui gotic witan witan («Know") arată esenţa conceptului de "druid". Deci, druidul este unul care stie.

În cuvintele de înţelepciune antică, care se repetă de Francis Bacon, să ştie - poate însemna.


Ce ar putea druizii?


Ele ar putea, prin prezenţa lui sau cateva cuvinte pentru a pacifica armate bărbaţi furios gata să papură în luptă.

Asta e ceea ce spune acest Diodor Siculus, istoricul grec am inch BC: "De multe ori ele ies afară între trupele aliniate în ordine de bătaie, să ameninţe cu sabiile, burzuluială cu suliţe, şi umiryayut ei, ca în cazul în care îmblânzire unele animale sălbatice.

Un alt exemplu de poveşti irlandez: "Înainte de noi, la est, în afara l-am văzut alte trupe. Un om liniştit de venerabila varsta, de la gri la alb, au mărşăluit la capul de ea. Purta un alb orbitor haine, cu o margine din argint pur pe corpul frumos beleyshy hainei; sub masca lumina plăsele de argint vizibile de sabia lui, şi el poartă pe umăr, tija de bronz. Goloc sale blânde, cum ar fi muzica, discursul său a fost puternic si clar ... Furia a tuturor oamenilor din lume, de la răsărit până la apus, el ar fi supus trei cuvinte fel ... "

Se crede că druizii au fost capabili să prezică viitorul prin semne şi conotaţiile. Cicero, de exemplu, a scris că regele Galata druidul Deyotar înţeles semne, hrănit păsări. În legende spune adesea despre darul miraculos de druizii prin semne determina rezultatul luptelor şi a vedea în viitor printr-un văl de timp.

Există dovezi (care, desigur, pot fi ficţiune, dar nu pot fi) cu privire la autorităţile druizii uimitoare peste elemente: pământ, apă, aer, foc. În legende spune ca druizii au fost capabili să comunice cu sufletele de copaci şi să coopereze cu un elfMI şi de gnomi. Ele ar putea opri un cutremur şi a provoca o furtuna.

... A făcut imediat Taliesin şi a zis: "Tu nu ucid stăpînul meu ..." Dintr-o spargere într-o cameră tornada teribil. Se părea că acest castel se prabuseste, si nimeni in camera nu a îndrăznit du-te la locul lui ... Nimeni nu îndrăznea să se mişte, dar furtuna a crescut şi urlă ca o cascada.

Din cartea de E. Shyure "Mare Legende ale Franţei"

Ei au fost medici şi vindecători. Ei ştiau proprietăţile subtile ale plantelor medicinale, au fost capabili de a trata muzica, cuvântul, atinge sau chiar prezenţa. Pliniu a scris: "Ei au cerut numele vâsc, însemnând" cel care vindecă toate "... Ei cred că vâsc, dacă veţi face o băutură din aceasta, vindecă vite de infertilitate şi serveşte ca o cale de atac împotriva tuturor otrăvurilor. Olliach, «toate vindecare" - aşa-numita tradiţie vâsc Welsh.

Ei au crezut în puterea de vindecare a somn, a cunoscut o mulţime de vrăji de vindecare, şi în acelaşi timp, după cum reiese din mitul lui Dumnezeu a trei stârci simbolizate Brighid, folosind o intervenţie chirurgicală. Într-una din legenda irlandeză spune: "Acest om are puterea şi înţelepciunea, vindecator, arta de vindecare, capacitatea de a cuceri cu moartea şi să depăşească orice indispoziţie ... Acesta recunoaşte că afecţiunea umană, un emitent de fum de la casa lui, sau doar una din expirării acestuia.


Cum de a deveni un ucenic al druizilor?

Druizii ales discipolii lui cu privire la calităţile inimii şi un banner care au însoţit soarta lor. Înţelepciunea poate accepta numai persoane cu un suflet nobil care nu este capabil de a utiliza cunoştinţe pentru puterea lor şi nu le denatureze, scrie atât de jos invataturi au fost interzise. Ca urmare, atunci când druizii despre secolele X-XI, în general, a dispărut de vedere al civilizaţiei europene, au luat cu ei şi înţelepciunea lor, şi magia lui.

Druizii au fost, probabil, nivelul lor de pregătire şi dăruire. Geograful antic grec şi istoric, am inch AD Strabon scria: "În toate triburile galice, în general, există trei grupuri de oameni care sunt deosebit de venerat: rapsozi populari, druizii şi prezicatorilor. Barzii - cantareti si poeti, ghicitorii responsabil de ritualuri sacre şi natura studierea, Druid-ul este în plus faţă de studiul naturii sunt de asemenea implicate si etica ... "Exista surse care spun că barzii, Ghicitoare (care este uneori numit ovata) şi druizi - o în trei etape iniţiere.

Barda, conform legendei, a avut virtutea de liniste si puterea de a vorbi. Ei au studiat ritmuri, sunete şi proporţii. Ei au învăţat de fluxurile de energie in natura, muzica ei simţit şi a avut capacitatea de a transfera aceasta muzica. Ei ştiau de magia sunetului, cuvântul magic şi de imagine. Ei au învăţat de la natură şi sunetul său absorbind toate fiinta mea.

"Veţi vedea că îi face pe oameni harpă plânge şi îngerii? Acesta este un semn de inspiraţie divină. Cu aceasta, veţi vrăjesc popor, faţă de rege şi să prezică soarta poporului. Când îl atingi, sa te simti respiratia mea. Cu acest harpă voi vorbi cu tine. Nimeni nu stie numele meu. Nici o persoană nu ar fi dat să mă vadă. "

Din cartea de E. Shyure "Mare Legende ale Franţei"

Ghicitorilor, sau ovata, ar putea reprezenta a doua etapă de iniţiere în druizii. În plus faţă de misterele naturii, au studiat mare putere de gândire, care incalca limita de spaţiu şi timp, elimină barierele şi deschide noi orizonturi. Ei au prezis viitorul semne şi simboluri, ar putea prinde cele mai mici semne de viaţă şi a condiţiei umane, naturii şi universului. Putem râde la poveştile ridicol despre capacitatea de a prezice viitorul, la fel ca romanii, dar în secolul I d.Hr. oracole celtice, în conformitate cu Cornelius Tacitus, a prezis sfârşitul de la Roma: "Posedat superstitii ridicol, Druid-ul ei a afirmat că ... incendiu devastator a distrus Capitol, iar acest lucru arată clar că zeii sunt supărat cu Roma şi de regulă peste tot în lume ar trebui să meargă la oamenii care trăiesc de cealaltă parte a Alpilor ".

Druizii Sami - este un pas care o persoană câştigal, după mulţi ani de studiu (conform unor surse diferite - nu mai puţin de 20).

Am înlocuit mai multe forme, încă nu şi-a redobândit libertatea.
Am fost sabia - într-adevăr a fost;
Am fost un strop de ploaie, şi am fost o raza înstelat;
Am fost o carte şi capitalizată în această carte;
Am lămpile să risipească întunericul nopţii;
Am întins o punte de-a lungul râurilor puternic;
Orel şi am zburat de pe cer ...
Şi el supărat pe Domnul, văzând naşterea mea -
La urma urmei, am creat un mag de vrajitori înainte de crearea lumii;
Am trăit şi îmi amintesc cand lumea a fost din haos.
Pe barzi! Iti dau ce limbă nu spune ...

Din poemul celtice "Bătălia de la Copaci


Ei au fost consilieri şi mentori de regi. Acest lucru este indicat de mituri diferite, cele mai renumite şi venerat de care - mitul Merlin.

Merlin

Conform legendelor din Marea Britanie şi Galia, în funcţie de Geoffrey, Arhidiacon de Monmouth, Merlin a fost un mare druidul - mag, clarvăzători şi clarvăzător. El a fost un mentor al legendarului rege Arthur, care a devenit un simbol al domnitorului, exercitându-şi voinţa de rai pe pământ.

Asta e ceea ce Geoffrey de Monmouth a scris o istorie "a britanici" (începutul sec XII) Despre originea Merlin.: Înfrângerea Regele a ordonat sa-l numeasca Maugantsiya, asa a explicat el, este posibil ca ceea ce ea a spus femeia. Adus la Vortegirnu Maugantsy, după ascultarea tuturor despre asta, a zis: "Din cărţile noastre de filosofi, şi numeroase lucrări istorice, am aflat că mulţi oameni au venit la lumina tocmai acest lucru. Pentru ca, vorbind despre Dumnezeu lui Socrate, Apuleius spune că, între luna şi pământul locuit de spirite trup, care ne referim în continuare un coşmar. Unii dintre ei au naturii umane, în parte - de îngeri şi ori de câte ori doresc să aroge de a se forma umană şi combinate cu femeile noastre. Unul dintre ei, probabil, şi a stat înainte de această femeie şi a dat naştere la ei acum acest tanar ".

Dar darul Merlin, legenda, nu sa bazat pe abilitatile personale sau exerciţii. Într-unul din dialoguri în "Istoria britanici" Merlin spus despre spiritul care îl conduce într-o misiune mare de dragul de viaţă şi de fapte mari: "Secretele de acest fel nu fac obiectul divulgării, în cazul în care nu are nevoie de extremă necesitate. Căci dacă le-am prezentat pentru a te distra sau vanitatea amuzant în mine m-ar fi oprit edificator spirtoase şi ar trebui să fie vreodată în ea ar fi o necesitate, el m-ar fi lăsat. "

"Ieri, în întuneric de noapte furtunoasă a fost întâmplă acolo voia zeilor în numele unui scop îndepărtat anumite, care numai uneori descoperit la ochi. Şi eu, Merlin, fiul lui Ambrozie, veneraţie-inspirat de oameni ca profet şi vizionar, a fost o noapte doar un instrument în mâinile zeilor. Pentru acest lucru şi a fost trimis să-mi darul de providenţă, puterea acordată ca oamenii să înţeleagă modul în care vrăjitoria.
Din cartea de M. Stewart "Hollow Hills"


Dispărut Nu Druids?

Druizii Despre legenda mai mult de adevar, mai mult de ficţiune fapt, poveşti mai mult de date ştiinţifice. Dar când a anului celtic noi şi inspirat de mişcarea de tineret modă grabeste la lumină incendii noi, acum, după o mie de ani după ultima magicienii de oameni celtice, se pare că uşile deschise invizibil al lumii noastre într-o lume sacru al druizilor. În astfel de momente, vreau să întreb Merlin, şi toate druizii mare Armorica şi Ulster, ca a dat puterea de a ajuta pe cei care ne iubesc, şi-l apere, ceea ce credem.

Dar druizii este mult timp plecat ...

Probabil, ei au fost oameni mari, magicieni si profesori. Potrivit legende si povesti, fiecare dintre ele a venit la Tula, insulele de perfecţiune, şi ar putea să rămână acolo, în ţara Blazhestva. Dar legendele spun că s-au întors. Pentru cei rămaşi, oamenilor obişnuiţi, care sunt puternic miscandu-se prin cercul Abred - o lume în care omul se întâmplă să treacă toate testele şi atingerea unui grad Gwynwood, cercul de lumină.

Cine sunt druizii? În cazul în care au venit să ne "civilizaţie" şi de ce zece secole înainte de am plecat? Sau poate nu stânga? Poate pronunţa acumOmul scrie yaschennoe îmbrăcaţi în alb undeva pe o insula de la distanţă, care nu pot primi nici un tren, navă sau avion? Poate că el este în aşteptare pentru un student nou, boabe de noi şi predictor? Poate Merlin se trezeşte deja, şi sunete de harpa lui, şi face apel undeva ...


Sf. Patrick - moştenitor al druizilor

Patrick - sfântul cel mai venerat, Botezatorul, patronul Irlandei. surse de irlandeză, cu toate acestea, mult mai târziu, marchează începutul anului Patrick's 432, moartea lui - două date: 461 si 493 ani. Conform legendei antice, el este exemplul trifoiul pentru a explica importanţa druizii a Sfintei Treimi - Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Cu toate acestea, în conformitate cu o altă interpretare, trifoiul pentru a explica doctrina vechi druidic de existenţa celor trei cercuri din lume - Suganta, Abreda şi Gwynwood.

El a fost dintr-o familie bogată în Galia. La şaptesprezece ani, a venit la hoţi şi a fost vândut unui sclav în Irlanda. El plecase din Irlanda, Patrick a fost în Franţa, în cazul în care, trăind într-o mănăstire de 12 ani, a studiat religia la începutul Episcop francez St Germeyna (St. Germain). Conform legendei, sa întors în Irlanda, a câştigat Regele Loegayre druizii in cursa: "lumini primul focul sacru şi bate-le la concursuri magie, demonstrând puterea lor suprem peste tot în lume de lumina si intuneric, focul si apa". Şi, după cum se menţionează în manuscris vechi, atunci când credinţa fără prihană a fost recunoscut de oameni din Irlanda, şi atunci când Loegayre cu Druid-ul a fost lovit de minuni mari şi Divas, comise de Patrick, atunci ei vor crede şi a devenit voinţa Patrick.

Cu Patrick şi celţii asociate un mister importante: de ce de pe insula, unde a existat o puternice centre Druidism şi puterii regale puternic, a fost absolut fără vărsare de sânge şi fără rezistenţă a adoptat o noua credinţă?

Irlandeză, în general, creştinismul a devenit o anumită pagină în istoria şi celtice, şi lumi creştine. "Creştinismul pe insulă are propriul, mult diferit de imaginea comună. călugări irlandezi au avut o tunsoare specială şi numerotate de la ciclul de Paste nu este modul în care aceasta a fost menit de la Roma şi a fost în general acceptate. Dar principala diferenţă poate fi cauzată de organizare a Bisericii irlandeze şi credincios, care într-o perioadă scurtă de timp, după adoptarea creştinismului impunându-se pe un singur principiu - mănăstirile şi comunităţile lor, sau ca irlandez, "familii".

Sf. Patrick a fost un star de prima magnitudine in constelatia strălucită a "sfinţilor ciudat celtic", este atât de ciudat că, de exemplu, St Jerome numit disidenţilor irlandez, tauri Papa mărturisit de multe ori regii Angliei pentru a distruge "acele" cei răi, şi episcopii nu le-au primit de la investitura Roma până în momentul de invazia Angliei "(T. Moore).

călugări irlandezi au fost remarcabil de toleranti fata de credinta vechi, de altfel, acestea sunt înregistrate cu migală în legende scriptorium sale, saga a poporului său. Dacă nu era treaba lor, este probabil să aveţi aceste legende nu ajunge la. Este uimitor faptul că au menţinut relaţiile cu preoţii filidami (irlandeză şi naratori), şcoli care a existat în paralel cu aceste mănăstiri, călugări şi cântecele lor au fost înregistrate pentru posteritate.

Concluzia se propune: în Irlanda a existat o fuziune conştientă de două tradiţii - vechi şi tardivă, precum şi organizarea de druizii insula a luat forma o nouă religie, pentru a păstra adevărul şi a cunoştinţelor în epoca următoare. În confirmarea de acest lucru poate cauza o multime de fapte: de exemplu, toate manastirile irlandeze, centrele locale de fostul druidic, şi, adesea, un incendiu care a ars în numele unui zeu antic, chiar suprimate de, dar a continuat să fie susţinută de călugări sau călugăriţe, dar zeul câştigat statutul de sfânt. "

"În Irlanda nu a existat o ruptură şi unire, deşi foarte ciudata, cele două tradiţii, moştenirea cea mai veche din care intră novoyavivsheysya sistem, a fost comparaţie jos şi transformat de către, dar nu a respins şi blestemat. Toate dintre noi, laykli în vedere faptul că zeitatea pagana învins a avut loc la noul loc viziunea creştină de draci, demoni şi alte creaturi de forţele răului. În Irlanda, el a fost pregătit pentru altul, soarta mult mai onorabil - sunt sfinţiţi într-un rând cu Patrick însuşi. <...> La site-ul de altare păgâne situat manastiri-Imbleh Ibar, Beck Eriu, etc Este important ca Irlanda moştenit nu numai elemente ale sistemului anterior, dar şi integritatea modelului său "(S. Shkunaev).

Cu acest pas druizii au fost capabili de a extinde durata de viaţă a tradiţia antică, pentru a transfera o parte din lumea ei noi. Datorită lor, în Europa au existat mituri care au devenit un element central civilizaţiei europene şi, în special de mitul Sfântului Graal, care Jung a numit ultima dintre miturile de mare, încât s-au ridicat la suprafaţă de la adâncimi de inconştientul colectiv, mit, care a devenit fundamental pentru civilizaţia occidentală.


Articolul original poate fi găsit la revista "Noua Acropolă": http://www.newacropolis.ru
http://mwb.newacropol.ru

Luni, 19 ianuarie 2009
Vizualizări: 6230

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
51
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
139
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
53
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
89