ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cisternă verticală pentru păstrarea și filtrarea apei de ploaie

Posibilitate de a păstra apa de ploaie este o strategie importantă în vederea reducerii consumului de apă și a reducerii cheltuielilor. Cea mai simplă metodă de utilizare a acestei apă este instalarea unei cisterne ce colectează și păstrează apa de ploaie pentru utilizarea ei ulterioară.

Este vorba de un rezervor vertical, creat de compania braziliană „Tecnotri”, ce face păstrarea apei de ploaie simplă și comodă. În timp ce un rezervor obișnuit este capabil să păstreze în medie 220 l de apă, rezervorul vertical din module poate păstra pînă la 1000 l de apă, ocupînd un suprafață cu mult mai mică.

Potrivit companiei, modulul de 1000 l cîntărește 48 kg și are doar 1,5 metri înălțime și 64 cm lățime. Dimensiunile lui compacte permite instalarea acestuia în cele mai greu accesibile locuri, ca holurile, garajele și chiar balcoanele, iar în caz de necesitate, cîteva module pot fi adăugate la aceeași rețea de comunicații, majorînd capacitatea ei de trecere.

Rezervorul din module a fost elaborat pentru a simplifica utilizarea apei de ploaie uzate în diferite scopuri. Astfel, el are ieșiri pentru conectarea furtunurilor, a utilajelor de spălat și altor instalații.

Recipientele sunt dotate cu filtre, ce înlătură frunzele și alte substanțe tari, ce pot nimeri în apă. De asemenea, acestea au un rezervor ce permite separarea primului flux de apă, care de regulă, este plin cu impurități, acumulate pe acoperiș.

Totodată, există seturi cu rezervoare mai mici, care pot fi conectate la mașina de spălat. Instalarea e simplă și nu necesită modificări structurale sau lucrări de construcție suplimentare.

Apa de ploaie poate fi folosită în diverse scopuri. În unele părți ale lumii ea poate fi chiar utilizată pentru consum intern. Se mai folosește pentru curățare, irigarea plantelor, pentru mașina de spălat și în multe alte scopuri.

Вертикальный модульный банк для хранения и фильтрации дождевой воды

Вертикальный модульный банк для хранения и фильтрации дождевой воды

Вертикальный модульный банк для хранения и фильтрации дождевой воды

Вертикальный модульный банк для хранения и фильтрации дождевой воды

 

Sursa: rodovid.me

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 01 aprilie 2016 9:00
Vizualizări: 4221

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
3
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
41
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
61
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
46