ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Clădirea cu amprenta de carbon zero construită în Hong Kong




 

Clădirea ZCB ( Zero Carbon Building) cu amprenta de carbon zero este prima astfel de structură construită în Hong Kong. Designerii au încercat să reducă la minimum consumul de energie. Principalele sale caracteristici sunt următoarele: utilizarea pachetului etanș de căldură, ventilație naturală, transformarea deșeurilor în biodiesel, colectarea apei de ploaie și exploatarea panourilor fotovoltaice. Sistemul de monitorizare avansat gestionează automat toate tehnologiile de alimentare a clădirii fără a utiliza o cantitate suplimentară de energie – toată  energia consumată se produce tot aici.

Compania Ronald Lu & Partners a proiectat clădirea cu strategii de design pasiv, inclusiv orientarea spre soare, o consolă mare pe acoperiș , ventilație naturală care asigură o răcire pasivă în vara și încălzire naturală în timpul iernii. Grădina în jurul clădirii atenuează zgomotul produs de trafic, mai mult de 50 % din suprafață este înverzită, ceea ce permite folosirea apei de ploaie și minimizarea efectul de insulă de căldură. Pe acoperiș sunt instalate panourile solare care produc electricitate pentru clădire. Deșeurile de ulei utilizat la gătit sunt reciclate în biodiesel. Apa de ploaie și  scurgerile de asemenea sunt colectate și prelucrate. Sistemul inteligent este utilizat în mod eficient pentru managementul construcției, energia neutilizată poate fi returnată la rețea.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 02 decembrie 2013 9:40
Vizualizări: 1879

Citiţi de asemenea

În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
111
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
110
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
196
În agitația zilnică, rareori mai găsim timp pentru adevărate descoperiri gastronomice. Însă momente pe care vrem să...
235