ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cladirea parlamentului israelian va fi alimentata cu energie solara 

 

 

Acoperisul cladirii parlamentului israelian va fi acoperit cu panouri fotovoltaice, informeaza Globes. Astfel, incepand cu 2014 Knesset ( parlamentul israelian – n.r.) va fi primul parlament din lume care isi va produce singur energia electrica folosind radiatia solara.

Costurile estimate se ridica la 1,7 milioane de dolari.

Inițiativa a fost in discutie de mai multi ani, insa a fost pusa in aplicare dupa ce autoritate de reglementare in domeniul energiei din Israel a permis producatorilor sa foloseasca energia electrica produsa si sa o compenseze in facturile proprii.

Energia solara a devenit foarte accesibila in Israel. Ne aflam la inceputul unui process care va schimba pesiajul urban in urmatorii ani”, a declarat Eitan Parnas, directorul general al Asociatiei pentru Energie Regenerabila din Israel.

Potrivit Globes, acoperisul plat al Knesset-ului este ideal pentru instalatiile fotovoltaice. Pe acesta putand fi construita o instalatie de pana la 1 MW care ar putea asigura un sfert din necesarul de anerie, atunci cand institutia functioneaza la capacitate maxima, sa chiar intreg necesarul in cazul in care activitatile sunt minime.

 

 

Sursa: green-report.ro

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 22 octombrie 2013 11:09
Vizualizări: 1528

Citiţi de asemenea

Marele Zid Verde este un proiect al mai multor țări africane care este orientat spre lupta împotriva pustiirii pămînturi...
242
Un bărbat din SUA, a chemat dezinsecția. El era îngrijorat  de zgomotele ciudate care veneau din pereți. Credea că ...
933
Talentul rar al fetei a atras atenția oamenilor de știință, muzicienilor și jurnaliștilor...
763