ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

CMC a decis: terenul destinat unui obiect comercial să revină în proprietatea Primăriei

Consiliul municipal Chișinău (CMC) a constatat necesitatea schimbării terenului de pe Calea Ieșilor cu numărul cadastral 0100506045 cu un teren de proprietate publică din domeniul privat al municipiului Chișinău.

Un proiect de decizie în acest sens a fost votat în cadrul ședinței CMC de pe 7 februarie curent, la propunerea președintelui fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid, Vasile Chirtoca, și are drept scop protejarea spațiilor verzi de-a lungul străzii Calea Ieșilor.

Potrivit deciziei, Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a fost împuternicită să identifice variante de terenuri de proprietate publică și să prezinte spre aprobare CMC-ului proiectul de decizie privind schimbul de terenuri, în baza unei evaluări.

Un alt teren din Chișinău, într-o zonă interzisă, îngrădit pentru construcția unui obiectiv comercial (FOTO/VIDEO)

Amintim că, la sfîrșitul lunii octombrie 2017, pe Calea Ieșilor din capitală, chiar în preajma mai multor blocuri de locuit, era pe punctul să înceapă construcția unui obiectiv comercial D+P, în limitele unui teren privat de 700 m.p. Lucrările de construcție aveau loc ilegal, deoarece, în luna iulie a aceluiași an, CMC a aprobat decizia cu privire la stabilirea unor restricții la executarea construcțiilor în interiorul cartierelor locative din municipiul Chișinău, precum și între casele situate de-a lungul străzilor și trotuarelor.

Chiar și așa, toate instituțiile de resort ale Primăriei au dat acceptul pentru ridicarea obiectivului comercial, iar pe 28 august 2017, primarul general interimar de atunci, Nistor Grozavu, chiar a și semnat autorizația de construcție.

Vasile Chirtoca a semnalat imediat problema în cadrul unei ședințe a CMC. El a declarat că Nistor Grozavu nu avea dreptul să interpreteze deciziile luate de CMC.

Continuare: noi.md

Marţi, 13 februarie 2018
Vizualizări: 768

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
292
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
168
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
281
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
113