ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Coaliția Globală pentru Lume fără OMG a reunit 4,5 milioane de oameni
 

În mai 2014 a fost creată și și-a început activitatea Coaliția Globală pentru Lume fără OMG(Global GMO free Coalition - GGFC), care reunește mai mult de 60 de organizații non-guvernamentale din 15 țări, dintre care membrii sunt un total de mai mult de 4,5 milioane de oameni.

Scopul coaliției este de a rezista la promovarea industriei biotehnologiei și a oferi consumatorilor informații independente, care vor deveni un impuls pentru acțiunile responsabile ale organizațiilor care reglementează activitățile în industria alimentară la nivel mondial.

Organul de conducere al Coaliției este Comitetul de lucru GGFC compus din zece experți de renume din întreaga lume. Membru al Comitetului de lucru al GGFC din partea Rusiei a devenit director și co-fondator al Asociației Naționale de Securitate Genetică (NAGS), Elena Șaroikina.

"Rusia este cea mai mare țară din lume, o țară cu un peisaj geografic unic și diversități biologice. Suntem conștienți de responsabilitatea noastră față de lume pentru conservarea purității și fertilității terenurilor noastre, deoarece acestea sunt o sursă unică de material genetic pentru întregul glob. Prin urmare credem că Rusia poate și trebuie să-și mențină statutul de donator ecologic la nivel global și să se opună la cultivarea OMG. Sunt absolut sigură că participarea noastră la GGFC va contribui la realizarea acestor obiective, - spune Elena Șaroikina. - În prezent corporațiile globale au uitat că această planetă aparține fiecărui locuitor al pământului într-o măsură egală. NAGS este gata să se alăture tuturor persoanelor active și neindiferente, care lucrează pentru a crea o lume liberă de OMG. Fără îndoială, GGFC va face vocea noastră colectivă mai importantă și mai semnificativă".

Coaliția Globală pentru Lume fără OMG este prima rețea internațională coordonată care implică persoanele ce luptă împotriva răspândirii organismelor modificate genetic și a tehnologiilor de cultivare OMG, prin comunicare cu mass-media, precum și controlul public ș cel de stat.

 

Global GMO free Coalition

 

"Problema OMG-ulor și a pesticidelor legate de ele constă în faptul că acestea niciodată nu au fost evaluați de experți independenți înainte de a fi lansate în mediul înconjurător/ Acest lucru a provocat o preocupare printre consumatori și cercetători independenți în legătură cu posibilul impact negativ pe care îl au asupra mediului și sănătății umane, - spune Henry Rowlands , coordonator al Coaliției Globale pentru Lume fără OMG. - Aceasta este o problemă globală care necesită o abordare globală. Industria OMG încearcă să inunde industria alimentară la nivel mondial cu produse netestate, nesigure și noi nu vom lăsa să se întâmple acest lucru. Invităm la colaborare organizațiile din întreaga lume".

Coaliția Globală pentru Lume fără OMG va oferi jurnaliștilor și guvernelor din întreaga lume acces la surse de autoritate de informații independente cu privire la OMG și riscuri de utilizare. Jurnaliștii vor fi capabili să comunice cu sediul coaliției 24 de ore pe zi, pentru a obține informații unice și opinii ale experților mondiali în domeniul OMG și al pesticidelor aferente.

Partenerii Coaliției la nivel mondial sunt țări precum Rusia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Iran, Chile, Taiwan, Olanda, Mexic, Brazilia, Australia, Africa de Sud, Noua Caledonie, Ghana, Georgia, Irlanda.
 

 

Sursa

Miercuri, 04 iunie 2014
Vizualizări: 1221

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
58
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
147
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
57
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
95