ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

COB Byggeri — casa de lut cu verandă (+Foto) 

 

 

Această casă mică din lut a fost construită de Björn Wikström (Bjarne Wickstrom) în Danemarca. Bjorn este un constructor ”natural” specializat în acoperișuri de stuf, tencuială din lut, construcții din blocuri de paie și lut, și zidirea sobelor.

Toate aceste abilități i-au venit la îndemână atunci când a început să construiască această casă pentru fiul său Mikkel.

 

глиняный дом

Casa este construită în întregime din materiale de construcție naturale din surse locale.

глиняный дом

 

глиняный дом

"Pereții de lut au multe avantaje, oferă posibilitatea de a crea forme libere și flexibile. Pereții aceștia pot respira, degaja căldura și se potrivesc perfect cu alte materiale naturale", spune Bjorn.

глиняный дом

La construcția unei astfel de case este important de a face lucrările pe vreme uscată, mai ales la instalarea acoperișului și construirea pereților din paie.

Puteți acoperi fațada cu mortar obișnuit pe bază de var.

O parte din pereți le puteți face din chirpici, iar pentru pereții de nord-vest ar fi bine de folosit baloturi de paie, astfel încât casa să fie mai caldă.

 

глиняный дом

глиняный дом

Pentru a construi o casă de lut, puteți atrage prietenii și familia, chiar și copiilor le place mult să lucreze cu lutul.

O tehnologie specială folosită la construcția acestei case este ”soba- rachetă” (rocket mass heater) de lut.

 

Источник: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Această structură are o vechime de 3000 de ani și este situată în orașul Gonabad. (Iranul modern)Kyariz este considerată...
121
Condorul Andin (lat. Vúltur grýphus) - o pasăre din familia vulturilor americani, singurul reprezentant al genului Vultu...
81
Cei care consumă acest ceai, nervii devin de oțel, iar viața pare plină de bucurie și de sens...După cum știți, Ginghi...
323
Pătlagina este una dintre plantele medicinale antice. Ea era cunoscută chiar și în China, Grecia antică și Roma, aceas...
298