ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cojile de ceapă – un remediu eficient în lupta cu dăunătorii din grădină

Noi deseori trecem pe lîngă metodele vechi şi verificate de sporire a roadei şi luptă cu dăunătorii şi bolile. Coaja de ceapă este una dintre rezervele de sporire a roadei. Decoctul din ea conţine întregul tabel al lui Mendeleev:

Calciu, potasiu, permanganat, magneziu, fier, cupru, seleniu, crom, bor etc. Coaja ucide microflora patogenă din sol, alimentînd totodată plantele cu microelemente. Acţoinează asupra plantelor ca şi tinctura din ginseng asupra omului. Decoctul şi tinctura stimulează creşterea plantelor. Ele devin mai rezistente la boli şi dăunători.

Coaja de ceapă pentru castraveţi

Imediat ce veţi observa că frunzele de castraveţi încep să se îngălbenească, luaţi două mîini de coajă de ceapă, puneţi într-un vas de 10 litri, turnaţi apă şi fierbeţi 5 minute. După care lăsaţi să se infuzeze şi strecuraţi.

La o căldare de apă luaţi 2 l de decoct. Prelucraţi cu stropitoarea castraveţii. Dar trebuie să faceţi acest lucru dimineaţa. Coaja rămasă după strecurare este bună ca mulci.

În cazul infestării castraveţilor cu acarieni, folosiţi pentru stropitul plantelor decoctul din coajă de ceapă (200 g de coajă se macerează în 10 l de apă timp de 4-5 zile, după care se strecoară). Se fac cel mult trei stropituri cu un interval de 5 zile.

În lupta cu afidele, este eficient următorul remediu: umpleţi jumătate de căldare cu coji de ceapă, umpleţi căldarea cu apă fierbinte, ţineţi o zi, apoi strecuraţi şi diluaţi cu apă 1:2. Această soluţie poate fi utilizată şi în lupta cu gîndacul de Colorado pe vinete, cartofi.

Pentru protejarea merilor de molie puteţi stropi copacii cu una dintre soluţiile descrise mai sus după înflorire, în prima seară caldă (nu mai puţin de 15 grade), supă asfinţitul soarelui. Prelucrarea se repetă la fiecare 7 zile pe întreaga perioadă de zbor a fluturilor – aproape o lună.

Pentru alimentarea plantelor se folosesc 10 g de coji de ceapă la 5 l de uncrop.

Cojiile mărunţite de ceapă sînt folosite pentru păstrarea îndelungată a fructelor.

Merele, perele sînt ambalate în pungi de polietilenă şi presărate cu coji de ceapă.

Rădăcinoasele nu vor fi afectate de ciuperci dacă vor fi pudrate în prealabil coji mărunţite de ceapă.

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
53
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
144
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
227
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
205