ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Coloșii cântători din Memnon sunt statui cărora nu li se poate găsi o explicație științifică

Coloșii din Memnon sunt două statui uriașe înalte de aproximativ 18 metri, iar greutatea fiecărei statui ajunge la 700 de tone. După cum se știe, statuile îl înfățișează pe Amenhotep al III-lea. În timp, acestea s-au prăbușit și acum aspectul lor lasă de dorit, dar construcțiile sunt foarte interesante.

Să trecem la misterele lor, care i-au făcut celebre și pentru care nu pot oferi o explicație.

Materialul de construcție - gresia cuarțită, conform cercetărilor, a fost extrasă din cariera Jebel el-Ahmar, care acum se află în locul Cairo-ului modern.

Și aici apare întrebarea, între Cairo și Luxor, locul în care se află statuile, la mai mult de 700 de kilometri distanță, blocurile aveau o greutate de multe tone. Cum le-au mutat pe o astfel de distanță? Aceasta este doar prima întrebare, la care nu există răspuns.

Distanța este între 700 și 800 de kilometri, în funcție de traseu. În antichitate, această distanță ar putea fi chiar mai mare.

Conform legendei, statuile ar fi trebuit să păzească intrarea în templu - un mare centru de cult. Vârsta statuilor în sine este de aproximativ 3-4 mii de ani.

Partea superioară a statuilor este parțial distrusă, inițial s-a crezut că aceasta este rezultatul cutremurelor, dar deoarece în Egipt aproape nu au existat cutremure, acest lucru a fost considerat vandalizarea regelui Cambises.

Probabil că mulți s-au întrebat cum au fost construite la o asemenea înălțime, acum 3-4 mii de ani, iar scepticii vor spune imediat că totul este foarte ușor și simplu. Cu toate acestea, nimeni nu poate răspunde la întrebarea despre transportul gresiei, iar procesul de creare este deja o altă poveste.

Cred că fiecare s-a gândit de ce sunt numite "cântătoare". Lucrurile stau în felul următor, încă din antichitate, statuile scoteau un sunet melodios dimineața. Acesta ar putea fi o fosnetură sau să varieze.

Muzica nu se auzea în fiecare zi și se credea că cei care o aud sunt binecuvântați, iar cei care nu o aud, evident, sunt blestemați.

În vremurile antice, muzica era considerată una dintre cele mai cunoscute. Până în ziua de azi, muzica se poate auzi, dar, după cum am spus deja, nu apare în fiecare zi.

De unde vine sunetul emis de statuie? Este o întrebare la care este dificil să răspunzi. Unii explică acest lucru prin vremea specifică, umiditate. Alții cred că este o structură specială a statuilor care le permite să creeze muzică unică.

Indiferent câte presupuneri există, nu există o versiune oficială, iar misterul sunetelor rămâne nerezolvat până în ziua de azi.


ABONAȚI-VĂ
Luni, 25 martie 2024 8:34
Vizualizări: 602

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
152
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
125
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
115
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
317