Comisia Europeană suspendă taxa pentru emisiile de CO2 ale companiilor aeriene pînă în 2013

/ Vizionări: 4008

ЕС может вновь начать требовать плату с авиакомпаний за выброс CO2 

 

În acest an emisii de CO2 ar putea atinge niveluri record
În acest an emisii de CO2 ar putea atinge niveluri record

Uniunea Europeană a propus luni suspendarea aplicării taxei care trebuie plătită de companiile aeriene pentru emisiile lor de CO2 pînă la următoarea adunare generală a Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI), care va avea loc în toamna lui 2013, dar a avertizat că dacă nu se va ajunge la un acord internaţional discuţiile vor fi reluate din punctul în care au ajuns în prezent, transmite AFP.

 

"Pentru a crea o atmosferă pozitivă, am decis să oprim ceasul deoarece avem semnale că s-ar putea ajunge la un acord la nivel internaţional", a declarat luni comisarul european pentru schimbări climatice, Connie Hedegaard.

După emisii de CO2 pe cap de locuitor China a depăşit Franţa
După emisii de CO2 pe cap de locuitor China a depăşit Franţa

"Însă ca lucrurile să fie clare, dacă nu se va ajunge la un acord pînă la această dată, vom reporni din punctul unde am rămas. Nu va exista o nouă propunere", a avertizat Hedegaard. Comisarul european a adăugat că a informat cele 27 de state membre UE despre planul executivului UE şi aşteaptă aprobarea guvernelor europene.

Taxa europeană pentru emisiile de CO2, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2012, obligă companiile europene care utilizează aeroporturile din Uniunea Europeană, indiferent de naţionalitatea lor, să achiziţioneze certificate de poluare echivalente cu 15% din emisiile lor de CO2, adică 32 de milioane de tone, pentru a lupta împotriva încălzirii climatice.

 

 

Sursa: noi.md