ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Compania Ford a prezentat o mașină nouă cu panouri solare
 

Ford Motor Company în colaborare cu Institutul de Tehnologie din Georgia a creat un concentrator solar cu lentile Fresnel (utilizate în faruri) care direcționează lumina soarelui pe bateria mașinii, crescând de opt ori eficiența sa. Lentile Fresnel acționează ca o lupă pentru a concentra energia, iar sistemul urmărește mișcarea soarelui pe cer. Pe parcursul zilei ele pot genera suficientă energie electrică pentru ca bateria de 8 kilowatt să funcționeze timp de patru ore.

Pana la 75 la sută din toate călătoriile pe care le întreprinde în medie un conducător auto al mașinii hibride pot fi efectuate pe energie solara, sugerează experții Ford Motor Company. Reducerea anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră la poate fi echivalată cu tone metrice (o astfel de cantitate de emisii produce în medie o casă timp de patru luni). Dacă fiecare mașină sau camionetă va fi echipată cu un astfel de dispozitiv, atunci emisiile se vor reduce cu miliarde de tone metrice.

Mike Tinskey, director Ford pentru electrificarea mașinilor la nivel global, și-a exprimat optimismul cu privire la costul sistemului . "Nu se poate înainta fără dificultăți, - spune el. - Dar suntem siguri de succes, deoarece sistemul este ecologic și nu depinde de prezența energiei electrice, ceea ce îl face o soluție foarte bună pentru lumea în curs de dezvoltare, unde de multe ori nu există nici o infrastructură a rețelelor electrice. Avem plăcerea de a numi mașina primul hibrid plug-in, care nu are nevoie de conectare".

Компания Ford представляет новый автомобиль на солнечных панелях

 

Luni, 03 martie 2014
Vizualizări: 1754

Citiţi de asemenea

Principala caracteristică a pădurii, au aflat cercetatorii, au fost copacii vechi din specia Eospermatopteris și Archaeo...
19
Anume așa – o cremă magică,  de casă propune o femeie de 57 de ani să fie numită crema de întinerire, rețeta căre...
56
Republica Moldova, alături de Grecia, Armenia și Georgia și-a propus să modernizeze companiile asociate cu cultivarea și...
54