Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2013/04/ecoset_walgreens_01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Compania Valgreens va construi în SUA primul centru comercial de retail cu amprenta de carbon zero
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Compania Valgreens va construi în SUA primul centru comercial de retail cu amprenta de carbon zero
Cea mai mare reţea de drugstore americane Walgreens se clasează printre liderii ecologici. Acumulând experiență în punerea în aplicare a unui număr de îmbunătățiri ecologice la fabricile sale, rețeaua Walgreens şi-a propus să realizeze un proiect ecologic fără precedent din SUA, construirea primului magazin de vânzare cu amănuntul, cu  amprenta de carbon zero. O întreprindere comercială mare „net-zero” dotată cu tehnologii moderne verzi de consum și de producere a energiei din surse regenerabile va genera mai multă energie decât consumă, îndreptând excedentul în sistemul rețelelor electrice.

 

Drugstore este o unitate comercială tipic americană, care cumulează în aceeaşi încăpere o farmacie și un magazin de mărfuri de prima necesitate. Aici puteți cumpăra medicamente şi în același timp produse de îngrijire personală, ziare, reviste şi alte lucruri.
Rețeaua Walgreens uneşte mai mult de 8000 de astfel de farmacii-magazine prin toată țara. În ultimul timp compania gigantică introduce într-un mod activ la întreprinderile sale tehnologiile verzi. Astfel,  aproximativ o sută dintre ele foloseşte energia solară, în Illinois,  este o farmacie care lucrează pe o sursă geotermală, o altă farmacie din Texas primește energie electrică de la turbina eoliană.

Aproximativ 400 de unităţi comerciale Walgreens au instalat puncte încărcătoare pentru vehiculele electrice, 15 centre de distribuție câștigă din reciclarea deşeurilor mai mult decât cheltuiesc pentru eliminarea gunoiului.

 

Compania are două magazine, certificate cu menţiunea de aur LEED, (certificat eliberat de Departamentul American de Construcţii Verzi) și a anunțat că noul său centru comercial de retail cu amprenta de carbon zero va obține certificatul de platină. Locul pentru primul magazin net- zero din ţară, Walgreens l-a ales în orașul Evaston, Illinois. Oraşul are deja, o farmacie care va fi demolată pentru a ceda locul tehnologiilor verzi.

 

Compania Valgreens va construi în SUA primul centru comercial de retail cu amprenta de carbon zero

 

După cum a declarat vice-preşedintele  Walgreens în probleme de dezvoltare,  Thomas Connolly: "Noi tindem spre reducerea amprentei de carbon și poziţia de lider în industria de retail în sensul utilizării tehnologiilor verzi. Noi investim în construcția primului magazin net- zero, pentru a însuşi modul prin care pot fi puse în aplicare aceste funcţii în alte magazine. Noi lucram cu 8000 de magazine şi considerăm că realizările noastre în domeniul tehnologiilor verzi au un impact pozitiv semnificativ asupra mediului înconjurător al țării".

Se preconizează că noul magazin va primi energie de la 800 de panouri solare instalate pe acoperiș și de la două turbine eoliene verticale. Pentru încălzire și aerul condiţionat va fi folosit sistemul geotermal. Se presupune că utilizarea pe o scară largă a luminii naturale va fi completată de luminile cu LED eficiente energetic. De asemenea, ca agent frigorific în sistemele de refrigerare va fi folosit dioxidul de carbon, iar pentru construirea clădirii vor fi utilizate materiale de construcție eficiente energetic.

 

Se așteaptă că magazinul va genera anual 256 de milioane kilowatt / oră de energie la consumul de 200 de mii. După finisarea lucrărilor de construcţii, inginerii timp de un an vor controla funcționarea tuturor sistemelor pentru a stabili dacă acestea îndeplinesc obiectivele privind eficiența energetică și amprenta de carbon zero.

 

 

Sursa: facepla.net materiale Sustainable Business

Joi, 11 aprilie 2013
Vizualizări: 1572

Новости наших партнеров

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
35
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
177
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
30
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
119