Condimentele şi îmbătrînirea
"Dacă vă place bucataria thai sau mexicană, aveţi noroc!" - într-o singură voce, spun medicii.
Pentru că condimentele, adăugate la produse alimentare, îmbunătăţesc pofta de mîncare, contribuie la digestie, accelerează metabolismul şi chiar prevenin îmbătrânirea.
În plus, accelerarea metabolismului contribuie la normalizarea greutăţii. Deci, în loc să cumpăraţi aditive sintetice ordinare, plimbaţi-vă prin piaţă şi selectaţi analogii naturale şi ecologice.
Desigur, trebuie să fiţi moderaţi şi prudenţi - condimentele sînt contraindicate persoanelor cu boli inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, deoarece acestea irită mucoasele.
Deci, acceleratorii metabolismului nostru:
Ceapa – trezeşte pofta de mîncare.
Ustoroiul - îmbunătăţeşte pofta de mîncare.
Cardamonul - încălzeşte stomacul.
Cuişoarele - elimină slăbiciunea stomacului, întăresc şi incălzesc stomacul.
Scortişoara - elimină slăbiciunea stomacului.
Ghimbirul – contribuie la digestie, incălzeşte si curăţă stomacul.
Piperul negru - trezeşte pofta de mîncare şi ajută la digestie, încălzeşte stomacul
Chimenul – are un efect benefic asupra stomacului.
Muştarul - contribuie la digestia alimentelor.
Hreanul - consolidează activitatea tractului gastro-intestinal, îmbunătăţeşte pofta de mîncare, ajută persoanelor cu aciditatea scăzută şi atonia intestinală
Folosirea condimentelor va depinde direct de modul, în care acestea au fost cultivate (fără pesticide, departe de drum plin de praf). Dacă este posibil, puteţi cultiva plante simple în ghiveciuri.
Sursa: moldovenii.md