ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Condimentele şi îmbătrînirea

"Dacă vă place bucataria thai sau mexicană, aveţi noroc!" - într-o singură voce, spun medicii.

Pentru că condimentele, adăugate la produse alimentare, îmbunătăţesc pofta de mîncare, contribuie la digestie, accelerează metabolismul şi chiar prevenin îmbătrânirea.

În plus, accelerarea metabolismului contribuie la normalizarea greutăţii. Deci, în loc să cumpăraţi aditive sintetice ordinare, plimbaţi-vă prin piaţă şi selectaţi analogii naturale şi ecologice.

Desigur, trebuie să fiţi moderaţi şi prudenţi - condimentele sînt contraindicate persoanelor cu boli inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, deoarece acestea irită mucoasele.

Deci, acceleratorii metabolismului nostru:

Ceapa – trezeşte pofta de mîncare.

Ustoroiul - îmbunătăţeşte pofta de mîncare.

Cardamonul - încălzeşte stomacul.

Cuişoarele - elimină slăbiciunea stomacului, întăresc şi incălzesc stomacul.

Scortişoara - elimină slăbiciunea stomacului.

Ghimbirul – contribuie la digestie, incălzeşte si curăţă stomacul.

Piperul negru - trezeşte pofta de mîncare şi ajută la digestie, încălzeşte stomacul

Chimenul – are un efect benefic asupra stomacului.

Muştarul - contribuie la digestia alimentelor.

Hreanul - consolidează activitatea tractului gastro-intestinal, îmbunătăţeşte pofta de mîncare, ajută persoanelor cu aciditatea scăzută şi atonia intestinală

Folosirea condimentelor va depinde direct de modul, în care acestea au fost cultivate (fără pesticide, departe de drum plin de praf). Dacă este posibil, puteţi cultiva plante simple în ghiveciuri.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Luni, 19 octombrie 2015 11:00
Vizualizări: 1851

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
195
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
266
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
274
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
281