ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Conservarea energiei în construcţii
 

 

Înverzirea corectă a teritoriului adiacent casei poate reduce costurile pentru încălzire, dar plantarea trebuie să fie precedată de locaţia corectă a casei, ferestrelor şi orificiilor de ventilaţie. Constructorii nu se gîndesc cum acest lucru poate afecta consumul energiei (chiar şi în SUA au început să se gîndească la asta cu puţin timp în urmă).Indicele economiei din întreaga ţară este destul de impresionant.

Energia este o resursă strategică pentru ţara noastră, fără de care modul nostru de viaţă libertin va fi pur şi simplu imposibil. Prin urmare, trebuie să facem tot ce este posibil pentru utilizarea raţională a resurselor energetice, inclusiv să construim clădirile raţional.

Intrarea în casă ar trebui să fie situată pe partea de nord. Camerele în care oamenii îşi petrec majoritatea timpului lor – pe partea de sud (în ferestrele situate pe partea de sud a casei pătrunde cu 50% mai multă energie solară, decît prin ferestrele orientate spre vest sau est).

 

Conservarea energiei în construcţii 

Amplasarea raţională a casei ţinînd cont de direcţia luminii.Elevaţia unghiulară a soarelui în timpul verii şi iernii.

 

Pentru poziţionarea corectă a ferestrelor pe partea de sud a casei, aveţi nevoie să ştiţi înălţimea unghiulară a Soarelui în iarnă şi vară.

Acest unghi "Sustainable By Design" poate fi calculat cu ajutorul unui serviciu comod.

Pantele acoperişului, de asemenea, ar trebui să fie orientate, în principal, spre sud. Acest lucru va duce la o mai bună încălzire a mansardei. În plus, amplasarea panourilor solare pe un acoperiş va fi cea mai eficientă.

Este dorit să umbriţi 90% de suprafaţa peretelui sudic cu ferestre (se măsoară la prînz, pe 21 iunie) cu un baldachin. Acest lucru va reduce costurile pentru instalaţiile de aer condiţionat în timpul verii.

Pentru localizarea corectă a conductelor de aer este nevoie să vă familiarizaţi cu roza vînturilor în zona dvs. Conductele de ventilaţie nu trebuie să fie plasate sub "atacul" vînturilor predominante.

 

 

Sursa: priroda.su

 

Sâmbătă, 10 decembrie 2011
Vizualizări: 4943

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
142
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
133
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
167
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
509