ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Construcția favorită din grădină
 

Aceasta este construcția mea favorită în grădină. Atunci când toată lumea din jur întrebă cât de mulți castraveți strâng și cât am plantat, răspund calm - nouă - și aștept o reacție. Da, doar 9 semințe, însă de la mijlocul lunii iunie până la mijlocul lunii septembrie am o recoltă. De cel puțin 6-7 găleți de castraveți pentru vară. Mai mult nu am nevoie! În plus este frumos, e comod să îngrijești și castraveții sunt întotdeauna curați și uscați.

Mai întâi a fost săpat în pământ un șist de ardezie de dimensiune standard 170 x 110 cm. Am îngropat 60 cm în adâncime, lăsând 110 cm deasupra solului. Am obținut un cub, un pic mai mare de un metru. Pentru ca ardezia să stea vertical și să nu crapă din cauza masei de sol, în două locuri am legat o sârmă de oțel.

Primăvara, de îndată ce pământul s-a dezghețat, umplem cubul, în primul rând am turnat nisip de 50 cm înălțime, apoi am pus filmul, și deasupra un strat de 30 cm de gunoi de grajd proaspăt amestecat cu compost. Acest focar după putrefacție generează căldura și încălzește partea de jos. Apoi am pus un strat de 25 cm de compost bine putrezit amestecat în jumătate cu pământ de grădină. Am turnat 3 găleți de apă fierbinte cu permanganat de potasiu. Apoi am acoperit toate cu lutrasil negru. În general, putem face și umple cubul în toamna târzie, acoperind deasupra cu film, pentru ca substanțe nutritive se nu se spele din stratul superior. Marginile cubului "înmoi" cu mai multe straturi de polietilena veche, pentru a nu dăuna vrejuri de castravete.

Semințele le pun direct în pământ în mijlocul lunii aprilie (pentru garanție putem semăna într-un colț încă 5-7 semințe, în cazul în care celelalte nu vor încolți). Fac găuri în lutrasil, colțurile le întorc în interior și seamăn. Instalez un arc mic și imediat acopăr cubul cu 2 straturi de lutrasil și 2 straturi de film subțire, fixând această pătură cu o banda de cauciuc simplu. Semăn nu toate semințele ci numai 6, în rândul din spate pun răsaduri de roșii pentru creștere. Apoi, la mijlocul lunii mai răsaduri de roșii vor merge în sera lor, iar în locul lor semăn trei semințe de castraveți sau transplantez acei castraveți care au răsărit în colț. Pentru o recoltă târzie. Până ce castraveții nu vor crește nu scot filmul, iar apoi scot pe o zi când plou. Putem lăsa filmul o lungă perioadă de timp, în cubul este umed și cald, castraveților le place acest lucru. Când vrejurile vor crește mari și amenințarea de îngheț va dispărea, plantele pot fi eliberate și doar acoperite pe timp de noapte cu lutrasil. Și în curând și de asta nu vom avea nevoie: de sus și de jos e cald, cel mai important este să nu uităm de irigare.

E foarte comod să strângi castraveții - ei sunt curați și clar vizibili. Când vrejurile ajung la pământ, le rup un pic. La jumătatea lunii august încep din nou pe timp de noapte să acopăr cubul cu lutrasil, altfel creșterea castraveților se încetinește. Și în luna septembrie, fac o verificare și las cei mai roditori lăstari pe care le ridic în partea de sus și plasez în interiorul cubului, acoperind ca și primăvara. Este mai bine să semănați 2-3 soiuri verificate, atunci recolta este mai mare.
 

огурцы

огурцы

огурцы

огурцы

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 04 iulie 2014 9:35
Vizualizări: 4183

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
199
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
187
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
347
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
501