Copacii cei mai spinoşi pe Planetă (Foto)
Copacii cei mai spinoşi pe Planetă (Foto)
Copacul Bumbac (Celiba Speciosa)
În condiţiile naturale, creşte în America de Sud şi în regiunile tropicale din Africa, este cultivat pe scară largă în Asia de Sud. Copacul este simbolul national al Puerto Rico.
Fructul arborelui în interior este acoperit cu fire de păr pufoase şi strălucitoare, care seamana cu bumbac. Acestea sunt utilizate pentru umplutul mobilierului, jucariilor, ca un material izolant. Dumnezeu ştie cum le obţin.
Aralia ghimpată (Aralia Spinosa)
Locuieşte în statele centrale şi estice ale SUA. Trunchiul şi ramurii sunt acoperite cu spini solizi, care protejează copacul de la ierbivore.
Gleditsia triacanthos
Copacii păstăi, originari din America de Nord, Asia şi Africa. Spinii de o lungime de 7-10 cm acoperă trunchiul şi ramurile inferioare şi, se pare că, serversc ca protecţie împotriva animalelor, care se hrănesc cu scoarţă. Fiţi atenţi, primblându-vă lângă aceşti copaci: spinii pot străpunge pantofii şi răni piciorul.
Capoc (Ceiba pentandra)
Capoc - un copac tropical, răspândit în Mexic, America Centrală şi la Nord al Americii de Sud. Maya considerau acest copac sacru, care sprijină lumea, iar rădăcinile se intind adânc în infern. Spinii ascuţiţi cad pe măsură maturizării copacului.
Palmier Bactris gasipaes
Patria palmierului - jungla amazoniană din Brazilia, Columbia, Ecuador şi Peru. Trunchiul copacului este acoperit în întregime cu mii de spini lungi, ascuţiţi. Copacul este renumit pentru fructele sale delicioase comestibile, care cresc în struguri. Localnicii folosesc o tehnică specială pentru îndepărtarea strugurilor dintr-un copac, pentru ce răzuiesc o parte de scoarţă. Spicii până în prezent se folosesc pentru a face ace şi cârlige de pescuit.
Pahira (Pachira quinata)
Copacul creşte în America Centrală şi la Nordul Americii de Sud pe roci, seceta nu este teribilă pentru acest copac, acesta leapădă frunzele şi intră într-un regim lung de inactivitate. Spinii frecvenţi, similari cu cioturi, protejează copacul de la animale, cărora le place să mănânce frunzele gustoase din copac. Trunchiurile sunt folosite ca pilonii de gard, legate cu o sârmă ghimpată. O protecţie solidă împotriva intruşilor!
Hura (Hura crepitans)
Cel mai nociv din toţi copacii enumeraţi mai sus: dacă veţi mânca o sămânţă de fructe, veţi avea vărsături şi halucinaţii, iar 2 seminţe pot provoca delir, convulsii şi chiar moarte. Sucul de fructe provoacă iritaţii de piele şi orbire temporară în contact cu ochii. Fructul arborelui explodează cu un sunet ascuţit de o împuşcătură, împrăştiind seminţe aproximativ la 90 de metri în toate direcţiile, cu o viteză de aproximativ 240 de metri pe oră. Şi ce aspect ameninţător!