ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Copacii plantați corect reduc cu 30% cheltuielile pentru căldură

Copacii sînt ajutorii fideli ai omului. Ei înfrumusețează localitatea, protejează solul de eroziune, purifică aerul, oferă răcoare, devin locuințe pentru păsări și animale și un loc de joacă pentru copii. Ei protejează casele noastre de arșița verii și frigul iernii. Dacă plantăm corect copacii pe teren, cheltuielile noastre pentru încălzirea casei se vor reduce cu 30%.

Frunzele sînt un fel de barieră verde de protecția împotriva razelor solare, ce reduce cu 35% cheltuielile pentru climatizare.

De aceea, pentru a nu arde de căldură și a nu pierde energia pentru răcirea casei, copacii foioși sînt plantați în partea din vest și de est.

Iarna, din această parte casa este încălzită de soare. E puțin, dar, totuși, o economie.

Dacă în casă este un climatizor și pe el cad razele solare, atunci utilajul „mîncă” cu 10% mai multă energie, decît în cazul în care el este amplasat în umbră.

Apropo, e bine dacă coroanele copacilor închid cărările acoperite cu asfalt sau făcute din beton. Cărările se încălzesc mai puțin la soare.

Copacii veșnici vii sînt buni în partea de nord-vest a casei. Pinii, molizii și alte tipuri de conifere rețin vînturile din nord. experții au calculat că lîngă pereții casei puterea vîntului se reduce de 3 ori, dacă vîntul bate pe un perete viu din copaci veșnic vii la o distanță de 1-2 de înălțimea copacului.

 

Sursa: rodovid.me

Новости наших партнеров

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
26
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
175
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
29
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
117