ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Copacul readus la viață după 2000 de ani (+Foto)

Un palmier crescut in urma cu 8 ani de cercetatorii israelieni dupa plantarea unei seminte vechi de 2000 de ani a inflorit pentru a treia oara,

Palmierul ce produce fructe comestibile este poreclit Matusalem, are 8 ani si a inflorit in acest an pentru a treia oara.

De ce este atat de special? Cu ajutorul unor seminte descoperite in 1973 intre ruinele fortaretei Masada apartinand lui Irod cel Mare, oamenii de stiinta israelieni au reusit sa "reinvie" un copac vazut ultima data in vremuri biblice.

Potrivit cercetatorilor, acest palmier este cunoscut si sub numele de Curmalul sau finicul iudeu cultivat pentru dulcele fruct comestibil si despre care s-a spus ca a disparut in jurul perioadei de 150 d.Hr.

Palmierul de la Kibbutz Ketura crescut din seminte vechi de 2000 de ani de catre Elaine Solowey si Institutul de Cercetari Medicale Louis L. Borick din Israel este considerat singurul astfel de exemplar existent in lume.

Palmierul cu fructe comestibile era folosit ca sursa de hrana de catre refugiatii israeliti in timpul asediilor prelungite.

Copacul a fost plantat in 2005 si a inflorit pentru prima data in 2011. Anul acesta s-a intamplat din nou spre incantarea oamenilor de stiinta.

Vechii evrei numeau acest tip de palmier "copacul vietii" datorita fructelor sale si a umbrei pe care o oferea. Acestia credeau ca palmierul avea si proprietati medicinale si era folosit pentru durerile de dinti, malarie sau cancer.

Palmierul iudeu acoperea valea Raului Iordan de la Marea Galileii pana la Marea Moarta iar numele sau apare des mentionat in Biblie, la umbra lui adapostindu-se Iisus.

Дерево, которое выросло из семени, найденного археологами спустя 2000 лет

 

Sursa: stirileprotv.ro

Duminică, 23 august 2015
Vizualizări: 1679

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
55
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
102
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
145