ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Copilul este chipul lui Dumnezeu (+Video)
Fiecare copil se naște conștient . Nici un copil nu se naște un idiot. Pentru a deveni un idiot, ai nevoie de educație. Pentru a face din oamenii idioți este nevoie de școli, colegii, universități. Este o mare realizare. Tâmpenia nu este firească; aceasta trebuie să fie învățată și obținută prin mucă. Pentru a fi prost, ai nevoie de mari eforturi.

Buddha, Lao Tzu, Iisus sunt oamenii care au fugit din societate și au reușit ca societatea să nu le transforme în proști. Ei par a fi persoane rare, pentru că întreaga societate a devenit proastă, altfel ei ar fi o normă. A fi conștient, înțelept este firesc ca și o respirație naturală, la fel cum este naturală sănătatea.

Uitați-vă la orice copil negru, alb, indian, chinez, german! Toți copiii sunt conștienți, toți copiii sunt frumoși. Ați văzut vreodată un copil urât? Acest fenomen nu există. Ați văzut vreodată un copil prost? Conștiința lor este uimitoare.
Dar societatea începe să desfigureze copilul, deoarece nu poate permite atât de multă conștiință. Atât de multă înțelepciune este periculoasă. Copilul conștient este un om periculos. Societatea se năpustește asupra copilului imediat după naștere, din primele zile. Copilului nici nu i se permite să respire de sine stătător - medicul îl lovește pe spate. Însă aveți nevoie doar să așteptați. Nu trebuie să loviți copilul fără necesitate. Nouă luni el a trăit într-un mediu foarte sigur și această lovitură este un șoc imens! Viața lui începe cu un șoc!
Acum mamei i se spune când alăpteze copilul de parcă el este mașina Ford. Fiecare copil este diferit. Nevoile sale sunt diferite. Un copil începe să simtă foamea după două ore, celălalt nu simte foamea nici peste patru ore, dar mama se va uita la ceas pentru a alimenta copilul.

Aceste trucuri subtile sunt destinate pentru a distruge conștiința delicată, viața delicată a copilului. El trebuie să fie instruit în toate. Lui nu i se permite nici o spontaneitate. Iar conștiința înflorește în naturalețe, conștiința moare în disciplină. Cu cât mai disciplinat va fi copilul, cu atât mai prost el este, cu cât mai inteligent este copilul, cu atât rebel el va fi. Spiritul de revoltă și conștiința sunt sinonime; prostia și disciplina sunt sinonime. Dacă ați reuși să forțați copilul să se supună și să respecte ideile dvs., atunci ați reușit să nimiciți conștiința lui.

Școli, colegii, universități sunt împotriva sentimentelor. Niciunde nu învăță să fii sensibil. De fapt sensibilitatea trebuie să fie distrusă. Este periculos de a permite copilului să fie sensibil și înțelept, pentru că atunci societatea nu-l poate impune  să facă lucruri stupide pe parcursul vieții.
Pentru a ajunge să faci orice lucru, societatea ar trebui să omoare conștiința, sensibilitatea. Dacă ești prost, este ușor de a impune să te duci în orice direcție. Atunci omul poate fi implicat în orice activitate lipsită de sens. Și când toată viața  faci ceva lipsit de sens, desigur, că treptat vei pierde orice capacitate de a fi conștient și înțelept.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 25 martie 2014 9:35
Vizualizări: 2413

Citiţi de asemenea

Fundația ECODAVA, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru, va organiza la data de 24 septembrie 2022 o acțiune ecolo...
688
Fundația pentru dezvoltare ecologică ECODAVA din Republica Moldova a devenit parte a proiectului Euroasiatic „Cupa Curăț...
819
Autoritățile moldovenești trebuie să caute alte surse de energie decît lemnul - cărbune, gaz, surse alternative. Pădurea...
888
Fundul oceanului arată foarte diferit de uscat. Apar multe întrebări la care vrem să găsim răspunsuri, dar cel mai mul...
448