ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Costul anual al dezastrelor naturale a crescut de 4 ori în ultimii 30 de ani
 

Costul anual al catastrofelor naturale, la nivel mondial, a depăşit 50 de miliarde dolari anual, în perioada anilor 1980, şi 200 de miliarde dolari, anual, în în ultimul deceniu, a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristina Georgieva.

Comisarul a făcut această remarcă în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Manila, capitala Insulelor Filipine, în prezenţa a 200 de reprezentanţi din 49 de ţări, potrivit lapresse.ca.

Doar 4% din aceşti bani reprezintă prevenţia dezastrelor naturale, iar restul, de 96%, înseamnă bani alocaţi  după ce catastrofele s-au produs. (…) Fiecare dolar alocat prevenirii dezastrelor permit economisirea a 4 dolari destinaţi post-dezastru”, a spus Georgieva.

În 2013, catastrofele naturale au costat 125 miliarde $

Potrivit unui raport Munich Re, cea mai mare companie de reasigurare din lume, în 2013, dezastrele naturale au costat omenirea 125 miliarde dolari (92 miliarde euro). În 2013 s-au înregistrat, la nivel global, 880 de catastrofe naturale.

Evenimentele din Filipine (n.r. – taifunul Haiyan, noiembrie 2013) au demonstrat că este nevoie de măsuri urgente pentru a proteja cetăţenii din ţările emergente. Aceste măsuri includ construirea unor clădiri stabile, cât şi programe de asigurare care să răspundă, în caz de dezastru, nevoilor celor afectaţi”, a  spus Torsten Jeworrek, unul dintre responsabilii Munich Re.

Peste 6.000 de oameni au fost ucişi în timpul taifunului Haiyan, care a atins, în noiembrie 2013, coastele Filipinelor, cu rafale de vânt de 200 de kilometri pe oră. 1 milion de filipinezi au rămas fără adăposturi, recoltele au fost distruse, iar pierderile totale s-au ridicat la 10 miliarde dolari americani, ceea ce reprezintă 5% din PIB-ul Filipinelor.

 

Sursa

Vineri, 01 august 2014
Vizualizări: 1151

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
197
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
98
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
139
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
88