ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Creşterea nivelului de apă în oceanele pot schimba conturul coastei din Africa de Vest, spun oamenii de stiintaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Schimbările climatice pe Pământ - unul din motivele pentru ridicarea nivelului apei în oceane, spun expertii. Până la sfârşitul secolului, acestea sugerează, este acest fenomen modifica în mod semnificativ conturul ţărmului coasta de vest a Africii. Astfel de modificări ameninţă dispariţia oraşelor şi satelor din Senegal către Camerun, a avertizat oamenii de ştiinţă de la conferinţa ONU privind schimbările climatice în capitala Ghana - Accra.

"Problemele cele mai grave ar putea ameninţa Gambia, Nigeria, Burkina Faso şi Ghana", - a declarat Stephan Kramer, un specialist în domeniul geologiei de pe fundul mării şi a unui membru al organizaţiei de mediu german "Heinrich Boll", care operează în Nigeria. Ridicarea nivelului de apă de 2 cm pe an, ar putea fi suficient pentru a distruge fâşie de pământ lungă 4 mii km din Africa de Vest, în special în deltele râurilor, caracterizată prin densitate mare a populaţiei.

Grupul interguvernamental de experţi privind schimbările climatice, care funcţionează sub auspiciile ONU, pe calculele sale pe ipoteza că nivelul oceanelor va creşte până la sfârşitul secolului al 18 - 59 cm, comparativ cu anul 1990. Cu toate acestea, activităţile întreprinse în acest cercetari arata ca la sfarsitul acestui secol cifrele pot fi mult mai mare. Studierea comportamentului de ghetari din Groenlanda sugereaza ca topirea lor poate avea loc mult mai repede decât sa crezut anterior, care, la rândul său, va creşte rata de schimbare a nivelului apei în oceane. Printre orasele care sunt pe cale de dispariţie în primul rând, oamenii de stiinta numesc Banjul - capitala Gambia, şi Lagos - capitala economică a Nigeriei cu o populaţie de 15 milioane de oameni. Unele dintre piesele sale, care se află sub nivelul mării, este acum de multe ori inundate.

Ameninţare reală se profilează peste şi instalaţii petroliere aflate in Delta Nigerului, în sudul Nigeriei, spune Kramer. În Ghana, 1.000 de kilometri patrati de teren arabil în delta Volta au fost deja pierdut din cauza creşterii nivelului mării, a declarat Yvo de Boer, secretar executiv al Convenţiei ONU privind schimbările climatice. Oamenii de stiinta cred ca furtuni tropicale, care devin mai puternice o mai mare influenţă asupra a ceea ce fenomen devine din ce în proporţii mai grave.

la fel de grave Alte probleme apar de la pătrunderea apei de mare de sare adânc în teritoriul ţărilor din Africa de Vest, cauzand pagube ireparabile soluri fertile. Acest proces face din surse subterane de apă improprii pentru utilizare ca potabilă şi de a folosi agricole, fără de desalinizare prealabilă, care ameninţă siguranţa alimentară în regiune.

La o conferinţă a avut loc la sfârşitul lunii august, experţii au sugerat inutilitatea unei astfel de situaţii, construirea de baraje, aşa cum şi costisitoare eforturile ineficiente pentru a rezolva problema. Devreme la sol relocare superior nu este o modalitate adecvată de a aborda problema, şi nu poate fi considerat grav, din cauza, sociale şi culturale consecinţele economice. Reuniunea experţilor în Accra cred că înainte de gândesc de adaptare la impactul unor fenomene cum ar fi nivelurile crescute în oceane, este necesar pentru combaterea acestui fenomen, care stau la baza în primul rând - pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră-numita astfel.


Sursa AMI-TASS

Duminică, 31 august 2008
Vizualizări: 2751

Citiţi de asemenea

Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
33
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
81
Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
69
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
191