ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum a apărut viaţa pe Pămînt?
 

 

Cometele care au căzut pe Terra sunt cele care, conţinînd "ingredientele" necesare, ar fi adus viaţa pe Terra, informează The Telegraph. Savanţii NASA au creat o replică a impactului unei comete asupra planetei noastre şi au demonstrat că aminoacizii, necesari creării vieţii, ar fi supravieţuit căldurii uriaşe şi şocurilor cauzate de coliziune, informează The Telegraph.

 

Oamenii de ştiinţă au confirmat una dintre teoriile care ar lămuri unul dintre cele mai mari mistere ale lumii în care trăim: cum a apărut viaţa pe planeta noastră?

Combinaţia de apă, energie şi aminoacizi, care împreună formează proteinele, ar fi putut cauza primele reacţii chimice, susţin oamenii de ştiinţă.

Descoperirea a fost prezentată la o întîlnire a Societăţii Americane de Chimie, iar oamenii de ştiinţă de la NASA au explicat că expunerea planetei la coliziuni repetate pe o perioadă lungă de timp cu comete, asteroizi şi meteoriţi ar fi putut lăsa cîteva elemente chimice cheie pentru crearea vieţii pe Pămînt.

Cometele, "bile" uriaşe de gheaţă, gaze, praf şi piatră orbitează în jurul Soarelui însă ocazional se eliberează de pe respectiva centură şi intră direct în sistemul nostru solar.

Dovezile existente arată că viaţa a apărut pe Pămînt în urmă cu aproximativ 3,8 miliarde de ani, într-o perioadă în care se pare că a fost bombardată des de comete şi asteroizi. Pînă atunci, atmosfera Terrei ar fi fost prea fierbinte, susţin specialiştii, pentru a permite supravieţuirea oricărui element.

"Cometele ar fi fost pachetele ideale pentru a livra pe Pămînt elementele necesare evoluţiei chimice care să ducă la naşterea vieţii", susţine Dr. Jennifer Blank, care a condus acest studiu.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Luni, 02 aprilie 2012
Vizualizări: 3018

Citiţi de asemenea

Multe lucruri în lumea noastră sînt create special pentru femei, există chiar și plante medicinale pentru sănătatea feme...
90
În Germania, în permacultură există un astfel de concept "Teiche mit Spinat abdichten" - "a face fundul iazurilor impe...
53
Un videoclip complet, pas cu pas despre cultivarea castraveților în cîmp deschis, toate îngrățămintele și tratamentele î...
1041
Intoleranța la gluten este o reacție alergică a tractului digestiv la această componentă. Aceste semne tăcute nu ar tr...
286