ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum a apărut viaţa pe Pămînt?
 

 

Cometele care au căzut pe Terra sunt cele care, conţinînd "ingredientele" necesare, ar fi adus viaţa pe Terra, informează The Telegraph. Savanţii NASA au creat o replică a impactului unei comete asupra planetei noastre şi au demonstrat că aminoacizii, necesari creării vieţii, ar fi supravieţuit căldurii uriaşe şi şocurilor cauzate de coliziune, informează The Telegraph.

 

Oamenii de ştiinţă au confirmat una dintre teoriile care ar lămuri unul dintre cele mai mari mistere ale lumii în care trăim: cum a apărut viaţa pe planeta noastră?

Combinaţia de apă, energie şi aminoacizi, care împreună formează proteinele, ar fi putut cauza primele reacţii chimice, susţin oamenii de ştiinţă.

Descoperirea a fost prezentată la o întîlnire a Societăţii Americane de Chimie, iar oamenii de ştiinţă de la NASA au explicat că expunerea planetei la coliziuni repetate pe o perioadă lungă de timp cu comete, asteroizi şi meteoriţi ar fi putut lăsa cîteva elemente chimice cheie pentru crearea vieţii pe Pămînt.

Cometele, "bile" uriaşe de gheaţă, gaze, praf şi piatră orbitează în jurul Soarelui însă ocazional se eliberează de pe respectiva centură şi intră direct în sistemul nostru solar.

Dovezile existente arată că viaţa a apărut pe Pămînt în urmă cu aproximativ 3,8 miliarde de ani, într-o perioadă în care se pare că a fost bombardată des de comete şi asteroizi. Pînă atunci, atmosfera Terrei ar fi fost prea fierbinte, susţin specialiştii, pentru a permite supravieţuirea oricărui element.

"Cometele ar fi fost pachetele ideale pentru a livra pe Pămînt elementele necesare evoluţiei chimice care să ducă la naşterea vieţii", susţine Dr. Jennifer Blank, care a condus acest studiu.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Luni, 02 aprilie 2012
Vizualizări: 2934

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
199
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
336
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
433
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
232