ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum alegem pâinea corect
Nimic nu e mai scump decît pîinea, conform proverbului. În medie, un adult din Rusia mănâncă aproximativ 120 kg de pâine, ce prezintă cu 40 de kg mai mult decât mănâncă germanii și cu 60 kg mai mult decât italienii. Obţinem din pâine și produsele de panificație de la ¼ la ½ din toate caloriile necesare. Pâinea este foarte utilă și de a renunţa la ea  așa cum fac unii, nu este bine. Aceasta conține aproape toate substanțele nutritive necesare pentru viață.
Însă, acum în magazine găsim destul de dificil pâinea sănătoasă. Cele mai multe produse de panificaţie sunt realizate conform unor tehnologii moderne în brutăriile de la supermarketuri şi de a le numi utile este complicat.
Pâinea adevărată de regulă:
     - se coace în cuptoarele cu lemne
     - se foloseşte apa din fîntînă nu de la robinet
     - făina măcinată la moara de piatră (manual sau industrial la morile austriece
        Sheldem)
     - aluatul fără drojdie
Pâinea adevărată, coaptă corect este grea și nu pufoasă, cu un termen de păstrare pînă la 5 zile, aceasta nu este fărîmicioasă la tăiere, la strîngere nu ar trebui să fie cleioasă şi trebuie să fie apetisantă.
Pâinea urmează să fie :
    - netedă, fără crăpături;
    - culoarea corectă: pentru cea de secară - maro închis, pentru produsele de     
       patiserie-aurie. Coaja roșie sau albicioasă este obținută în cazul încălcării   
       termenului la aluat;
   - fără impurităţi (funinginea neagră este deosebit de periculoasă, arsurile
      care conțin substanțe cancerigene și pot cauza cancerul);
   - forma regulată fără deformări

Pâinea bio este inofensivă, nu îngrașă și nu provoacă arsuri la stomac.
Cel mai bine este să coaceţi pâinea singuri sau să găsiţi vânzători la piață care coc aşa pâine.
Acordaţi atenție la vânzători, de obicei, sunt femei zîmbitoare, elegante, cu un ten proaspăt și sănătos, ele pot să vă povestească lucruri interesante din ce şi unde îşi coc pâinea.

Este important ca cerealele să nu fie cumpărate din exploatațiile agricole mari unde  terenurile vecine sunt arendate și se prelucrează cu minerale sau alte îngrășăminte.
Cunoscînd cum se alege o pâine naturală de înaltă calitate și cum s-o consumaţi, vă veţi putea echilibra cu ușurință dieta dvs și să obțineţi toate substanţele nutritive, fără a renunța la pâine, un produs delicios și energetic valoros!
Vă dorim succes!

Joi, 27 martie 2014
Vizualizări: 1967

Citiţi de asemenea

Compania Sanabul a fabricat primele din lume mănuși de piele din cactus.Potrivit companiei, materialul produs pe bază de...
37
Retailerul britanic ASDA și-a deschis următorul său magazin în formatul "fără ambalaj".Se spune că acesta este cel mai m...
43
Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
614
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
260