ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum alegeţi cele mai bune cireşe şi căpşuni




 

Sfîrşitul primăverii şi prima lună de vară vă răsfaţă cu unele dintre cele mai bune fructe autohtone. Preferaţi-le pe cele autohtone, în detrimentul importurilor.

Şi nu ar trebui să daţi la o parte fructele care mai au cîte un vierme. Este un indicator perfect că nu au fost tratate chimic, deci nu vorbim de nişte conserve fără valoare nutritivă.

Căpşunile şi cireşele au un conţinut mare de antioxidanţi! Cu siguranţă aţi mai citit această informaţie. Haideţi să stabilim un lucru. Fructele nu conţin antioxidanţi pentru că au fost create pentru consumul uman. Antioxidanţii pe care îi fabrică sunt o reacţie normală, de protecţie, faţă de razele soarelui.

Aşadar, cu cît sînt crescute direct sub soare cu atît au un conţinut mai mare de antioxidanţi. Aceasta spre deosebire de căpşunile de cultură, la care valoarea anti-oxidantă este, firesc, scăzută. Revenind la consumul acestor minuni ale naturii, oamenii au fost suficient de inteligenţi să valorifice conţinutul mare de antioxidanţi al fructelor.

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 27 mai 2014 17:01
Vizualizări: 3764

Citiţi de asemenea

În cultura tradițională, percepțiile de frig și căldură nu sunt doar parametri fizici. Ele sunt semnale, imagini, simpto...
53
Într-o cultură apropiată de pământ, chiar și o piatră poate vorbi. Ea poate fi graniță, semn, casă pentru un spirit, ins...
37
„Când o persoană trece o graniță, corpul ei poartă nu doar durerea, ci și metodele de vindecare.” — Ina VandebroekI. Un...
83
În cultura populară, ciupercile nu sunt doar hrană. Ele reprezintă mister, trecere, semnal al schimbării timpului și mar...
93