ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum alimentația sănătoasă ne poate influența genetica

Adesea oamenilor le place să vorbească despre predispozițiile genetice, "Bunicul meu avea diabet, înseamnă că și eu, de asemenea, am șanse." Însă studiile arată ca nu este chiat adevărat și există o mulțime de modalități prin care putem schimba genetica noastră.

S-a aflat că dieta poate afecta genele care modifică greutatea noastră, tensiunea arterială, colesterolului din sânge, încetinesc dezvoltarea cancerului, și chiar încetini îmbătrânirea.

În urmă cu doar 10 ani oamenii de știință au reușit să dezvăluie genomului uman și fiecare studiu ulterior constată existența legăturii între profilul nostru genetic și sănătatea noastră. Studiile recente arată că unul dintre modurile în care putem afecta genele este alimentația și produsele pe care le consumăm. Într-un studiu la persoanele care consumau mai multe fructe și legume crude a fost înregistrată o scădere a riscului de apariție a bolilor cardiovasculare, chiar dacă aveau gene care cresc riscul acestor boli.

Cercetătorii au împărțit participanții în 3grupuri, în funcție de tipul de dieta:

1. Dieta "Occidentală", unde sunt încluse alimente sărate și prăjite, carne, ouă și zahăr;

2. Dieta "Orientală" care include mai multe produse din soia, produse murate, ouă și verdețuri;

3. Dieta "Rezonabilă" care include mai multe produse crude - fructe, legume, verdeață, nuci și produse lactate.

Oamenii care genetic au avut riscul mai mare al unui atac de cord, fiind la regimul alimentar rezonabil au fost capabili să reducă această predispoziție genetică și invers, dieta Occidentală a dus la o creștere a riscului de 2 ori.

1. Dieta rezonabilă poate dezactiva genele responsabile pentru cancerul de prostată. Un grup de 31 de bărbați cu cancer de prostată a trecut la dieta rezonabilă, plimbări și meditație. După 3 luni, genele responsabile pentru creșterea tumorii au redus semnificativ activitatea, iar tumorii înșiși s-au micșorat.

2. Alimentația sănătoasă încetinește îmbătrânirea. În același grup, cercetătorii au măsurat activitatea enzimei produse de gena telomerazei, care este implicată în încetinirea procesului de îmbătrânire. Și studiile au arătat ca procesul de îmbătrânire într-adevăr s-a încetinit.

3. Această dietă îmbunătățește circulația sângelui și normalizează greutatea. 63 de persoane cu boli de inimă, care au aderat la dieta cu mai mute crudități s-au comparat cu același grup de oameni care nu și-au schimbat dieta. În al doilea grup nu au fost observate niciun fel de schimbări în sănătate, iar la cei care au aderat la dieta rezonabilă tensiunea arterială a scăzut la 10%, și au pierdut în greutate.

Este uimitor cum alimentația sănătoasă afectează genele umane.

Dar în scopul de a rămâne sănătos și pentru a depăși boala nu este suficient doar a mânca produse sănătoase. După cum se menționează în studiu, este foarte important să faci exerciții, mai ales în aer liber. "Plimbarea zilnică în aer curat, în sânul naturii, împreună cu o sarcină fizică poate influența dezvoltarea celulelor noastre, și, uneori, este comparabilă cu o intervenție medicală", spune autorul studiului Gianni Parise.

 

Sursa: rodovid.me

Marţi, 30 iunie 2015
Vizualizări: 961

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
818
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
226
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
342
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
289