Cum am fost mințiți în privința calciului
Calciul este cel mai răspîndit microelement din organismul uman. Cea mai mare parte din calci se conține în dinți și oase. Am fost învățați din copilărie că principala sursă de calciu sînt produsele lactate.
Haideți să privim adevărul în față. Produse vegetale, bogate în calciu:
Macul - 1460 mg/100 g
Susan 670 — 975 mg/100 g
Urzica— 713 mg/100 g
Pătlagină — 412 mg/100 g
Semințe de floarea-soarelui - 367 mg/100 g
Măceș— 257 mg/100 g
Migdale 252 — 273 mg/100 g
Pătrunjel — 245 mg/100 g
Alune de pădure— 226 mg/100 g
Amarant, semințe— 214 mg/100 g
Salată— 214 mg/100 g
În timp ce laptele de vacă conține doar 120 mg/100 g de calciu, iar brănza - 80 mg/100 g.
Normele zilnice de consum al calciului recomandate de Organizația Mondială a Sănătății:
Copiii pînă la 3 ani – 600 mg
Copiii de la 4 pînă la 10 ani – 800 mg
Copiii de la 10 pînă la 12 ani – 1000 mg
Adolescenți de la 13 pînă la 16 ani – 1200 mg
Tineretul de la 16 în sus – 1000 mg
Maturii de la 25 pînă la 50 de ani – de la 800 pînă la 1200 mg
Sursa: fithacker.ru