ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum arată despădurirea fragmentată, filmată cu o dronă

Am discutat deja despre cum dronele urmăresc defrișarea ilegală în bazinul Amazonului, dar iată cum arată la noi defrișările de la înălțimea zborului de pasăre.

Astfel, activistul Valerii Lovcinovski, cu ajutorul unui quadcopter, a arătat (31.10.2015) amploarea distrugerii pădurilor din apropierea orașului Izium, Ucraina (regiunea Harkov, raionul Iziumski, GP "Izyumsky forestry", # silvicultura Zavgorodnevskoe).

Aici vedem distrugerea celor mai valoroase masive forestiere privind agrementul, protecția apei și a mediului înconjurător prin tăieri sanitare continue pe baza unor cercetări forestiere patologice falsificate.

Hotarele defrișărilor, starea plantațiilor adiacente, lățimea joncțiunii (distanța dintre zonele de tăiere) indică asupra unui fenomen extraordinar de furt. Dar, din nefericire, acum noi nu avem nici o pîrghie, nu numai pentru a opri distrugerea barbară a pădurilor, ci chiar și pentru a estima daunele asupra ecosistemelor forestiere în timpul activității "planificate" de gestionare forestieră a întreprinderilor.

Doar o privire de la înălțimea zborului de pasăre ne spune simplu: pădure nu există, ea a fost furată.

Aș dori să vă reamintesc că de zeci de ani activiștii luptă pentru crearea unui parc național aici. Rezultatele sînt vizibile de pe dronă. Distrugerea de către silvicultori a pădurilor care pretind la o conservare ulterioară a devenit de mult o tradiție.

Quadcopterul, la straja naturii

Fuziunea a două cele mai mari rîuri din estul Ucrainei - Oskol și Severski Doneț. Aici se află un teritoriu unic și valoros - rezervația naturală Yaremovsky.

Din cauza corupției din sectorul forestier, acest teritoriu nu poate obține în nici un fel statut juridic de conservare. Înțelegînd unicitatea biodiversității din această zonă mică (~2500 de hectare), ea este protejată de un grup de entuziaști de mai bine de un deceniu.

În timpul patrulării constante, ecologiștii se confruntă mereu cu dificultăți, inclusiv cu caracter tehnic. În zona de confluență a rîurilor Oskol și Seversky Doneț se află o insulă destul de mare. De fapt, teritoriul este alcătuit din 4 zone de uscat, separate prin canale de apă. Quadcopterul s-a descurcat cu sarcina în cîteva minute.

Parametrii de zbor:

Înălțime: 60 m

Viteză: 12 m/s

Timp de zbor: 11 min.

Lungimea rutei: 5900 m

Punctul de decolare și de aterizare: N 49.1060 E 37.4105

Как выглядит фрагментальная вырубка лесов из квадрокоптера

Как выглядит фрагментальная вырубка лесов из квадрокоптера

Как выглядит фрагментальная вырубка лесов из квадрокоптера

Как выглядит фрагментальная вырубка лесов из квадрокоптера

 

 

Marţi, 30 iulie 2019
Vizualizări: 1443

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
47
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
106
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
191
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
177