ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum jaluzelele au învățat să genereze energie electrică

Ucraineanul Evghenii Erik a inventat o tehnologie, ce generează energie electrică cu ajutorul jaluzelelor de la ferestre și panourile solare. Invenția face parte dintr-un proiect mai mare „SolarGaps”, asupra căruia lucrează un an și jumătate. Acum, locuința sa poate fi considerată într-adevăr „inteligentă”!

Panourile solare jaluzele, instalate în partea de sud a casei, acoperă necesarul de energie electrică pentru apartamentul cu două camere cu trei locatare – acestea generează 600 Wt/oră sau circa 150 kWt/oră într-o lună.

O fereastră este suficientă pentru a genera energia necesară pentru două frigidere.

Invenția funcționează cu ajutorul unei prizez obișnuite, captează surplusurile care pot fi utilizate la aprinderea luminii sau chiar pot fi vîndute în rețea la tarif verde. Se preconizează că sistemul va putea funcționa timp de 10 ani. Este remarcabil faptul că deja există un prototip de jaluzele și că în acest proiect sînt gata să investească trei companii. Producția va fi lansată în China după o campanie de colectare a fondurilor.

Cîteva cifre:

$300 vor fi necesare pentru instalarea jaluzelelor cu panouri solare

$150 — instalarea unui metru pătrat într-un centru comercial

$20 000 – costul total al proiectului

$100 000 – suma necesară a fi colectată pe Kickstarter

Data lansării produsului în comerț – vara anului 2016.

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
501
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
614
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
714