ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum ne învățau să mîncăm carne!

Pe unul dintre forumurile dedicate alimentației corecte pentru bebeluși, au fost găsite o mulțime de întrebări ce le frămîntă pe tinerele mame. Poate ar fi cazul să ne punem pe gînduri?

Întrebare pe forum: Copilul are 6,5 luni, ieri am încercat pentru prima dată să-i dau carne, dar el a vomitat. Poate eu nu am procedat corect? Spuneți-mi …

Am cumpărat carne în borcan („Tioma”), am încercat, am încălzit… parcă era bună. Dar copilul a vomitat. În general, acum sînt frecvente cazurile de vomă (înainte nu era așa).

Întrebare pe forum: Fetelor, bebelușul meu vomită din cauza cărnii. Și începe reflexul de vomă. Eu pregătesc chifteluțe din tocătură, le fierb jumătate de oră și le mărunțesc cu blenderul, împreună cu legumele. Numai că aceste bucățele din carne sînt tari. Am gustat singură, într-adevăr nu e plăcut. Poate nu fac ceva corect? Nu pot să fierb carnea și apoi să o mărunțesc. Noi avem un sistem de gaze special și foarte scump. Adică, cîte 2 ore pe zi. Iar dacă tai carnea în bucățele atunci o pot fierbe mai puțin??? În dau carne de vită.

Întrebare pe forum: Am așa o întrebare. Astăzi, l-am hrănit pe cel mic. Am început să introduc carne. Am ajuns la 2,5 lingurițe. L-am hrănit, cît l-am hrănit. Mînca bine, iar cînd au mai rămas cîteva lingurițe, a vomitat. Poate i-am dat prea mult?

Întrebare pe forum: Manunea meu nu mănîncă deloc pește. Cum să-l pregătesc ca să-l mănînce?

Întrebare pe forum: Am început să-i dau carne de curcan „Semper”, refuză să mănînce, plînge, scuipă, se îneacă, face niște mutrițe de parcă i-am dat lămîie… Am încercat să-i dau „Tioma”, la fel, nu vrea să mănînce. Ce să fac, spuneți-mi??? Poate cineva a avut o asemenea situație?

Întrebare pe forum: Fiul meu refuză carne fiartă de mine: de găină, de curcan, de vită – scuipă înapoi totul. Cum pot să-i mai dau carne? Avem aproape un an.

Întrebare pe forum: Astăzi, i-am dat fiului meu piure din carne cu legume marca „Semper”. Iul are 7 luni, dar degrabă va avea 8. Ce-i drept, i-am doar pireuri de la 4 luni (din legume, fructe). I-am dat carne de vită cu legume, la 5 luni și el a vomitat. Nu înțeleg de ce a avut o asemenea reacție. Cineva a mai avut o asemenea situație?

Întrebare pe forum: Avem aproape jumătate de an și am decis să gustăm carne. Nu puteam alege în magazin, în cele din urmă am luat pireu din carne de vită „Tioma”. Am gustat azi o lingutiță, dar copilului se pare că nu i-a plăcut, a scos limba și s-a încrețit. În rezultat, am mîncat singură, adăugînd sare. Am rămas cu senzația că am mîncat un pateu cu diferite E-uri. Ce să fac? Poate marca nu e bună sau să mai adaug sare??

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
68
Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
39
Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
116
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
294