ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum ne poate îmbolnăvi mucegaiul din casă
 

Ai dureri de cap, pielea iritata sau esti toropit de oboseala dimineata cand te trezesti? Aceste simptome pot avea o cauza care se afla chiar in incaperea in care dormi: mucegaiul.

Reactii alergice

Problemele de sanatate cauzate cel mai frecvent de expunerea la mucegaiuri sunt alergiile, manifestate prin simptome precum mancarimi ale pielii, stranut, inrosirea si lacrimarea ochilor si secretii nazale.
In urma unei expuneri indelungate, mai pot aparea tusea si o respiratie greoaie. Aceste senzatii apar fie in urma inhalarii sporilor, fie dupa ce ai atins o suprafata contaminata.

Pneumonie

In anul 2004, Institutul de Medicina (IOM) din Statele Unite ale Americii a aratat, in urma unui studiu, ca mucegaiul poate inrautati simptomele astmului.
Cercetatorii au evidentiat, de asemenea, ca mucegaiurile pot favoriza si aparitia pneumoniei, in urma unei expuneri prelungite.
Mai mult, in urma unei cercetari a oamenilor de stiinta americani de la Universitatea Brown s-a descoperit ca micotoxinele continute de unele specii de mucegai pot provoca dificultati de concentrare, oboseala, cat si dureri de cap.

Depresie

Un studiu la care au luat parte aproape 6. 000 de persoane din 8 orase ale Europei a aratat ca exista o legatura intre depresie si mucegaiuri. Mai exact, unele micotoxine continute de acestea pot influenta in mod negativ partea creierului corelata cu emotiile.
Oamenii de stiinta i-au intrebat pe participanti despre prezenta sau absenta simptomelor de depresie, precum apatia, oboseala, lipsa poftei de mancare, insomnia. In baza raspunsurilor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca oamenii care aveau semne ale depresiei locuiau in incaperi cu mucegai.

Cine este mai vulnerabil

Cei care sufera de alergii, de astm, varstnicii, sugarii si copiii sunt mai expusi la problemele de sanatate cauzate de mucegaiuri.
Si cei care au un sistem imunitar slabit ori urmeaza un tratament impotriva cancerului trebuie sa se fereasca de incaperile umede si cu mucegai, caci sunt, de asemenea, mai vulnerabile decat persoanele sanatoase.

INFO: Mucegaiul negru, Stachybotrys, este unul dintre cele mai daunatoare mucegaiuri pentru sanatate, producand micotoxine care pot cauza iritatii ale pielii.

 

Sursa: ecomagazin.ro

Sâmbătă, 07 februarie 2015
Vizualizări: 2627

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
62
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
122
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
342
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
196