Cum percep copiii și adolescenții în Moldova situația cu coronavirusul?
Trăim într-o vreme uimitore în care lumea noastră familiară se schimbă brusc în legătură cu pandemia coronavirusului ,și nu toți din noi au timp să evalueze și să înțeleagă amploarea și esența schimbărilor care au loc și impactul lor asupra viitorului întregii planete și a locuitorilor săi.
Cuvîntul "coronavirus", care pînă la începutul anului 2020 nu a fost atît de bine cunoscut publicului larg, despre el am auzit în ianuarie și care, evident, poate deveni cuvîntul acestei jumătăți şi întregului an 2020. Lexicografii dicționarului Oxford au inclus deja noi neologisme asociate cu coronavirusul COVID-19. În dicționarul englez au apărut cuvinte, într-un fel sau altul legate de pandemie. Printre acestea se numără - WFH (abrevierea de la work from home - lucru de acasă), social distancing (distanțarea socială), "autoizolare" (auto-isolation) și, COVID-19 în sine.
Și acesta a fost un fenomen foarte rar pentru lexicografii să observe o creștere exponențială a utilizării unui singur cuvînt într-o perioadă foarte scurtă de timp și cum cuvîntul domină în mod covîrșitor discursul global.
Citește mai mult: noi.md