ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum pizza ta poate face lumea mai bună
 

Ce e pizza? De fapt, e doar grâu, roșii și brânză, dar sursele din care provin aceste ingrediente pot produce schimbări pozitive în economia mondială ...

Conform studiilor, locuitorii Europei și Americii de Nord cheltuie de la 30 până la 50% din bugetul familiei pentru produse alimentare și aproximativ o jumătate din timp se alimentează în afara casei. Deci, noi, ca consumători de produse alimentare, prezentăm o forță semnificativă în ceea ce privește alegerea produselor și ingredientelor și originea lor.

Cumpărăm ingrediente, la care adăugăm sare, zahăr și grăsimi și obținem ceea, ce numim dieta noastră obișnuită.
Dar dincolo de propria sănătate și de sănătatea familiei, alegerea noastră afectează o gamă largă de probleme globale și interne:

- metodele de agricultură pentru cultivarea alimentelor noastre afectează mediul înconjurător;
- magazinele și restaurantele care ne vând produse și servicii determină dezvoltarea economiei locale, volumul importurilor de produse;
- mărcile și companiile de produse alimentare de la care cumpărăm produse au de multe ori o acoperire globală, și aceasta poate atinge probleme internaționale de foame, de obezitate, de schimbări climatice, și chiar probleme globale - de siguranță alimentară și comerț.

Un cumpărător tipic, ce a intrat pe fugă într-o cafenea să-și cumpere o pizza și un suc, poate influența salariile angajaților, care trebuie să-și îndeplinească muncă grea pentru un nimic, criza de pe piața grâului și utilizarea profilactică a antibioticelor la vacile de lapte, din care cauză cresc șansele apariției unei noi infecții super-rezistente la medicamente, cu care se pot înbolnăvi oamenii.
O, și încă ceva – cheltuim sume incredibile pentru băuturi nealcoolice, care permit companiilor să continue să vândă apă dulce, pentru ca mai mulți copii din întreaga lume să sufere de obezitate.

Însă haideți să ne imaginăm că am putea folosi cheltuielile noastre pentru mâncare având ca scop remedierea acestor situații.
Puteți începe cu pizza din cereale organice integrale sau cereale mixte, care vor fi mai sănătoase pentru familia Dvs și astfel veți ajuta agricultorii să scape de miliarde de tone de pesticide, ce sunt folosite în fiecare an și poluează aerul, solul și apa noastră.
Roșii delicioase cultivate în mici gospodării sau vile suburbane pot fi găsite pe orice piață agricolă; grădinarii și fermierii care îi cresc pot ajuta la combaterea monoculturilor instabile crecute pe câmpuri mari.

Brânzeturi și cașcavaluri autohtone și locale contribuie la consolidarea fermelor de lapte regionale și sprijină afacerea mică și mijlocie de lactate. În plus, optând pentru cașcaval natural puteți evita antibioticele și hormonii de creștere, care sunt utilizați în producția industrială de brânzeturi la ferme mari.

Imaginați-vă că masa cu o asemenea pizza poate face o schimbare benefică și spre o familie și spre o planetă mai sănătoasă. Deci, hai să punem șorțul și să ne apucăm de treabă la bucătărie. Și deci, noi, consumatorii de rând, vom schimba lumea spre bine.

Sâmbătă, 07 februarie 2015
Vizualizări: 1327

Citiţi de asemenea

1. pH echilibratLămîia în sine conține acizi, dar de îndată ce începe să fie absorbită în organism, ea începe să se tran...
115
Curățiți 300-400 de grame de usturoi, dați-l prin mașina de tocat carne, puneți-l într-un borcan de litru și umpleți-l c...
120
Degradarea clădirilor istorice din capitală este o consecință a proastei conduceri a statului și a orașului din cei 30 d...
59
Al doilea an trăim în condițiile pandemiei mondiale, sub povara căreia realitatea cotidiană, care părea cea mai rezisten...
104